Vestfold båt 2.jpg
Underbrannmester Eivind Ingvaldsen (t.v.) og brannkonstabel Bjørn Næss klargjør brannbåten Havkatten.

Brannbåten Havkatten er på vannet og i beredskap

Brann og redning

Brannbåten Havkatten har ligget i vinteropplag på Jarlsø i Tønsberg. Nå er den sjøsatt, og nylig ble den flyttet til sin faste plass i Knarberg båthavn i Færder – hvor den inngår i den lokale beredskapen.

Brannmester Arne Steinbo og underbrannmester Eivind Ingvaldsen har sammen med vaktlaget ved stasjonen på Nøtterøy sørget for at utstyret på båten er operativt. Nå som aktiviteten tar seg opp sjøveien, er det viktig at brannberedskapen er på plass. Koronatider eller ikke.

– Båten er en god arbeidsplattform for oss, og komplementerer våre øvrige brann og redningsressurser. Eksempelvis har vi fastboende på Veierland og flere andre øyer med bebyggelse hvor brannbåten styrker vår mulighet til å gjøre innsats ved en uønsket hendelse, sier brannsjef Per Olav Pettersen.

– Det er heldigvis ikke ofte vi har hendelser på øyene i skjærgårdene, de aller fleste utrykninger foregår på land med brannbiler fra én eller flere av våre fire brannstasjoner; Sande i nord, Kopstad, Tønsberg eller Nøtterøy i syd, sier brannsjefen.