WP 20160326 17 46 42 Pro
Deltidsbrannkonstabel Tom Kofoed og resten av Fredrikstad brann- og redningskorps gjør seg klar for stort innrykk av hytteturister denne sommeren.
Fredrikstad og Hvaler forventer storinnrykk:

Forberedt med god hytteberedskap

Brann og redning

Med 8.706 hytter er Fredrikstad brann- og redningskorps vant til å tenke beredskap for mange nye innbyggere i sommersesongen.

Fredrikstad og Hvaler er store hyttekommuner som er vant med mange sommerturister. Hvaler ligger også på topp med over 48 hytter per kvadratkilometer. Når «alle» skal feriere i Norge i sommer kan det bety en økning i antall ferierende på hyttene enn det som er vanlig. Det er Fredrikstad brann- og redningskorps oppmerksomme på og legger til grunn i sin beredskap.  

Gjennomfører tilsyn

Brann- og redningskorpset gjør et godt stykke arbeid for å forebygge brann i hytter og på marinaer og campingplasser før sommerferien tar til for fullt. Så langt har de prioritert å gjennomføre tilsyn på marinaer og campingplasser. Feieavdelingen er i gang med tilsyn og feiing av hytter og eneboliger både på Hvaler og i Fredrikstad.

– Normalt er det økt beredskap i helgene på sommeren i Hvaler kommune, noe som betyr at det settes inn personell på hjemmevakt for å være sikret en minste innsatsstyrke. Vi vurderer i tillegg å øke beredskapen ytterligere denne sommeren, men dette er ikke besluttet ennå, sier brannsjef Stein D. Laache.

Targa og Polarcirkel i beredskap

På sjøsiden er det to båter, Targa og Polarcirkel, som står for brannberedskapen. De bistår også i ordinære redningsoppdrag om det er behov for det. På Hvaler er i tillegg brannvesenet tidvis avhengige av å frakte brannbilen på ferge til de østre øyene.

– Lokalt er det etablert et godt samarbeid med Skjærgårdstjenesten, Redningsselskapet og det lokale fergeselskapet. Så beredskapen er på plass, sier Laache.

– Totalt er det 89 ansatte i brannvesenet. Vi er klare for innsats for sommeren 2020, og ser frem til sommeren og ferieglade turister, sier brannsjefen.