Scottish Fire And Rescue Service II (002)
Om du blir med på studietur den 11.-14. september, får du lære mer om hvordan skottene har organisert sine brann- og redningstjenester. (Foto: Scottish Fire and Rescue Service)
Studietur til «Scottish Fire and Rescue Service»

Kan Brann-Norge lære av Skottland?

Brann og redning

Skottland har én stor brann- og redningstjeneste: «Scottish Fire and Rescue Service». Det skal vi få lære mer om på Samfunnsbedriftene Brann og rednings studietur til Skottland 11.-14. september.

Det pågår for tiden en diskusjon om utviklingen av brann- og redningstjenesten i Norge. Derfor er det interessant å se hvordan de gjør ting på den andre siden av Nordsjøen.

Studieturen blir en god mulighet til å lære mer om hvordan Skottland har organisert sin brann- og redningstjeneste og å treffe kollegaer. Vi ankommer søndag kveld den 11. september, og returnerer til Norge onsdag morgen den 14. september. Det blir fullt program både mandag og tirsdag.

Studieturen blir todelt: møter med sentrale beslutningstakere i det skotske parlamentet mandag og et besøk på hovedkontoret og treningssenteret til Scottish Fire and Rescue Service utenfor Glasgow på tirsdagen. Der får vi en gjennomgang av organisasjonen og hvilke strategiske vurderinger de har gjort i forkant av beslutningen om å samordne ressursene.

På denne turen er det et begrenset antall plasser. Vi har totalt 30 plasser tilgjengelig. Og det er først til mølla-prinsippet som gjelder.

LES MER OM PROGRAM OG PRAKTISK INFO