Thisisengineering Raeng 8Hgmg03spf4 Unsplash
I dagens sikkerhetssituasjon utgjør datakyndige med onde hensikter en stadig større trussel for energibedriftene. (Foto: ThisisEngineeringRAEng / Unsplash)
«Keep calm and carry on»

Energibedriftene trenger IKT-sikkerhet i krig og kriser

Energi

Den 14. juni setter vi IKT-sikkerhet i sentrum. Hva skjer? Hva gjør myndighetene og hvordan fremmer virksomhetene selv IKT-sikkerhet? Meld deg på energifagsporet dag to og bli med på et dypdykk i temaet.

Kritisk infrastruktur er særlig utsatt for cyberkriminalitet. Trusselbildet er ikke blitt mindre etter at Russland angrep Ukraina og verdens energimarkeder har gått fra vondt til verre. Hackerangrepene har økt, samtidig som det rapporteres om fysiske angrep mot internett etter at fiberkabler ble kuttet flere steder i Frankrike.

Hva skjer? Hva gjør myndighetene? Og ikke minst: Hvordan kan vi tilrettelegge for et langsiktig og sikkert IKT-arbeid i den enkelte virksomhet.

Møt Nasjonal sikkerhetsmyndighet og KraftCERT som stiller med en rykende fersk rapport om «Kraftbransjens trusselbilde 2022». Diskuter dagens utfordringer og framtidens tiltak med NVE og Kjetil Lund, og møt representanter for bransjen som letter på sløret og forteller om sitt IKT-sikkerhetsarbeid i praksis.

Så løfter vi blikket med Henrik Syse. Med utgangspunkt i en verden på vippepunktet, tar han for seg verktøy og løsninger som bygger på tillit, kommunikasjon og etikk. Statssekretær Elisabeth Sæther henter oss inn til norsk energipolitikk.

Alt dette – og mer – møter deg på Samfunnsbedriftenes årskonferanse 13. juni med fagsporet energi 14. juni. MELD DEG PÅ