God infrastruktur er nødvending for nyskapning og innovasjon

Energi

Nylig deltok KS Bedrift på LINK-konferansen 2016 i Alta og konferansen er en arena for nyskapende bedrifter i Finnmark. Hardt arbeid og innovasjon har gitt suksess langt utover Norges grenser, og dette krever god infrastruktur. At Statnett velger å utsette nødvendige investeringer i sentralnettet i Finnmark blir derfor dårlig mottatt.

Vi fikk stifte bekjentskap med flere dyktige selskaper som har suksess i Finnmark. Spesielt vil vi nevne Rein Film, «verdens kuleste filmproduksjonsselskap» som konferanserien introduserte dem. De smakebitene av deres arbeid som vi fikk se, bekreftet dette. Rein Film er snart premiereklar med to filmer som snart kommer på kino, Børning 2 og Monster.

Et annet selskap som presenterte seg var Finnmark Rein. Bedriften ble etablert i 2006 og har løftet reinkjøtt «fra det verste til det beste», fra grå finnbiff til de lekreste retter på eksklusive restaurantbord i både inn- og utland.

I 2016 har Finnmark Rein vunnet flere store internasjonale priser for deres design på merkevaren Finnmark Rein.

Norway King Crab, som vant årets LINK-pris, er også et spennende selskap fra Finnmark. Norway King Crab har sunn økonomi, har bidratt til å gjøre Finnmark kjent utover regionen og tenker nytt og går nye veier. Norway King Crab leverer levende kongebrabbe til restauranter i hele verden.

Statnett utsetter bygging av viktig infrastruktur

Nyskaping og suksess er blant annet avhengig av god infrastruktur på mange områder, og strømnettet er kanskje den viktigste infrastrukturen. Når Statnett velger å utsette nødvendige investeringer i sentralnettet i Finnmark, er dette et dårlig signal til bedrifter som ønsker å etablere seg i nord.

Energiselskapene i fylket har naturlig nok reagert sterkt på at en viktig sentralnettlinje mellom Balsfjord og Skaidi blir skjøvet på framover i tid og uvisst hvor lenge. Her er pressemelding fra energiselskapene i Finnmark om usikkerheten Statnett forårsaker.

LINK-konferansen

LINK har sitt utspring fra Finnmarkskonferansen, som har vært arrangert årlig siden 2003. LINK står for Lidenskap - Inspirasjon - Nettverk - Kreativitet, og skal være et årlig høydepunkt for aktører, gründere og entreprenører i privat næringsliv, samt offentlige organisasjoner som er involvert i utvikling av næringslivet i Finnmark. Konferansen eies av Kunnskapsparken Origo, Alta Kraftlag og Ishavskraft.