Smartgrid01.jpg
Foto: iStock

Kraft for digitalisering på Bedriftenes Møteplass 2018

Energi

Føler du at ordet «digitalisering» tilhører konseptenes verden? På årets Bedriftenes Møteplass får du innsikt i hva digitalisering betyr i praksis. Du får møte både veteraner i energibransjen og nye selskap med friske ideer.

Det skorter ikke på digitaliseringskonferanser. Imidlertid er det lengre mellom konferansene som lykkes i å sette fingeren på hva digitalisering faktisk betyr, og hvordan selskap kan dra nytte av utviklingen. Under Bedriftenes Møteplass 2018, som går av stabelen 18-19 april, er målet å vise hvilke konkrete dører digitaliseringen åpner for selskapene.

Smartgrid, smarte kunder, smarte selskap

Den parallelle sesjonen for kraftselskapene er døpt «nærmere, smartere, mer fleksibelt».

«Stikkord er hvordan endrede kundepreferanser bidrar til fremvekst av nye forretningsområder og utvikler virksomheten. Videre skal vi se hvordan intelligente styringssystemer endrer samspillet mellom energibedriften, oppstartaktører og kunder», sier Asle Strand, direktør i KS Bedrift Energi.

I løpet av sesjonen vil vi også sette søkelyset på et annet ord som tar stadig større plass i energidiskusjonene: fleksibilitet.

«Mange peker på fleksibilitet som nøkkelen til samfunnsøkonomisk sunn utvikling. Da er det viktig å spørre seg hvilken verdi fleksibiliteten faktisk har og hvordan man skal sette denne verdien», sier han.

Veteran åpner seansen

Det kommer en rekke foredragsholdere som har hatt, og som kan få, stor betydning for kraftbransjen. Seansen åpnes med Eivind Reiten, som med lang fartstid i kraftbransjen har klare meninger om utviklingen. Deretter får du et innblikk i svært aktuelle prosjekter i CINELDI, Sintefs senter for smartgrid-løsninger. Der forskes det blant annet på selvreparerende nett.

I løpet av dagen møter du også energibedrifter og nye aktører som viser eksempler på hvordan kunstig intelligens, big data, ny fornybar og aktive kunder kan åpne dører for akkurat deg.

«Mange ser på digitalisering som lite annet enn et ord – her tar vi mål av oss å gi ordet innhold», lover Strand.

I ukene fremover vil vi ha korte intervjuer med foredragsholdere du får møte.

Toppnavn til plenumssesjonen

Også plenumssesjonen er spekket med navn som vil fortsette å gjøre seg bemerket i årene fremover. Blant innledere er investor og teknologiguru Silvija Seres, Telenor-topp Berit Svendsen, og den 23 år gamle gründeren Elin Nørve, som på kort tid har skapt seg et internasjonalt navn i lederutviklingsverdenen. Bærekraft, trippel bunnlinje og bruk av eksponentiell teknologi er ord som knyttes til Nørve.

BM18 blir en ypperlig anledning til å lære, fremme ideer og stille spørsmål. Meld deg på i dag!