Kristian Larsen For Nett
Kristian Dahl Larsen skal starte som energipolitisk rådgiver i Samfunnsbedriftene Energi.
Fra europeisk energipolitikk til norsk kraftbransje

Kristian Dahl Larsen begynner i Samfunnsbedriftene

Energi

- Jeg gleder meg til å jobbe med et fantastisk energiteam og flinke, samfunnsengasjerte folk, sier Kristian Dahl Larsen. Den 1. januar begynner han som energipolitisk rådgiver i Samfunnsbedriftene Energi.

- Jeg brenner for å skape et bærekraftig samfunn og ønsker å fremme den gode norske vannkraften i overgangen til fornybarsamfunnet, sier den selverklærte «energinerden».

Dahl Larsen jobber i dag som EU-rådgiver i Energi Norge, og kan trygt sies å ha et internasjonalt overblikk. Han har en bachelor i internasjonal politikk fra universitetet i Essex, og har siden tatt en mastergrad i energi fra Sciences Po i Paris, og en mastergrad i business og administrasjon (MBA) ved Quantic School of Business and Technology i Washington DC.

Ved siden av praksis fra tankesmien interDependence Agency i London og et snaut år som vitenskapelig assistent ved Université de Genève, har Dahl Larsen jobbet som konsulent for World Energy Council i London, før han sommeren 2020 ble tilknyttet Energi Norge fra Brussel.

Norge i Europa

- Jeg har i flere år nå hatt et internasjonalt perspektiv på ting. Og jeg tror det er mye her vi kan lære av andre aktører som er relevant også for norske energiselskap.

- I tillegg er det viktig å forstå de små og store prosessene som kan få innvirkning på Norge, ikke minst innen europeisk lovgivning på energiområdet.

- Samtidig er det viktig å huske at Norge er et langstrakt land og at ulike medlemmer kan ha ulike utfordringer. Dette gleder jeg meg til å ta tak i.

- Jeg setter derfor stor pris på at Samfunnsbedriftene jobber på tvers og med alle typer selskaper i verdikjeden, så vel strøm som nett og bredbånd.

Styrker laget

På kort tid har Samfunnsbedriftene ansatt to nye energirådgivere. I starten av september ble det klart at redaktør Mona Adolfsen i Europower AS starter i energiteamet til direktør Cecilie Bjelland i Samfunnsbedriftene Energi. Nå i slutten av måneden er det klart at Adolfsen får følge av Kristian Dahl Larsen.

- Jeg er svært fornøyd med å ha ansatt to dyktige medarbeidere i Samfunnsbedriftene Energi. De bringer med seg litt ulik kompetanse og erfaring, sier Cecilie Bjelland.

- Jeg er overbevist om at de vil utfylle hverandre på en god måte og at våre medlemmer vil merke dette i vårt interessepolitiske arbeid fremover.