Sylvi_Listhaug - krediter FrPMedia.jpg
KS Bedrift satser på å ha en god dialog med vår nye olje- og energiminister heter Sylvi Listhaug. (Foto FrPMedia)

Sylvi Listhaug er ny olje- og energiminister

Energi

Den 18. desember ble det kjent at Kjell Børge Freiberg (FrP) går av som olje- og energiminister. Den atskillig mer profilerte Sylvi Listhaug (FrP) tar over.

I KS Bedrift Energi har vi hatt et godt samarbeid og en god dialog med Freiberg. Selv om vi gjerne skulle sett at han hadde satt i gang flere av de forslagene vi har fremmet, blant annet innført en mer rettferdig nettleie.

Når Listhaug nå tar over kan vi anta at både oljemotstandere, klimastreikende ungdom og kraftutbyggere får passet sitt påskrevet.

VG skriver 18. desember på kommentarplass følgende: «For energibransjen er Listhaug ingen god nyhet. Vindmøller har hun kalt «svineri».»

Vi får håpe hun er villig til å justere sine syn både på kraftkabler til utlandet og på vindmøller. Hun vil ikke bli den første statsråd som har endret sine holdninger ved Kongens bord.

I KS Bedrift ser vi frem til et godt samarbeid med den nye energiministeren. Det blir den fjerde på seks år. Vi vil invitere oss til olje- og energidepartementet for å fremme våre medlemsbedrifters synspunkter i viktige energipolitiske saker.