Tinn Energi (2).jpg
Tinn Energi oppfordrer til en nasjonal dugnad under koronaepidemien. (Foto: Tinn Energi).
Kutter nettleien:

Tinn Energi maner til nasjonal dugnad

Energi

-Vi mottar daglig henvendelser fra innbyggere og bedrifter som bekymrer seg for strømregningen. Derfor kutter vi nå nettleien med 30 prosent til og med juni måned, sier Olav Edland, administrerende direktør i Tinn Energi.

Energiselskap over hele landet rapporterer om stor pågang fra bedrifter og enkeltpersoner som står i en krevende situasjon. Det har fått mange til å reagere og vurdere tiltak for å kunne lette belastningen for kundene. Den 20. mars ble det kjent at Tinn Energi tar konkrete grep ved å sette ned nettleien 30 prosent til og med juni.

-Tinn Energi velger å bruke tilgjengelig kapital på å komme kundene i møte i disse vanskelige tidene. Vi er i en posisjon der vi kan gjøre dette, men det er klart – nå må også myndighetene på banen. Vi kan sette ned nettleien, men avgiftene er det myndighetene som styrer, sier Edland.

Vi trenger et felles spleiselag

Han oppfordrer derfor både bransje og myndigheter til å gå inn et felles spleiselag de neste månedene.

Flere selskap rapporterer om behov for å komme kundene i møte. KS Bedrift har derfor løftet problemstillingen til Finansdepartementet og ber om at det vurderes muligheter for kortsiktige garantiordninger.

Mange selskap vurderer nå også konkrete tiltak, tilpasset deres lokale forhold, enten det er reduksjon av nettleie som Tinn Energi – eller sponsoravtale med gratis strøm slik det nå rapporteres om fra Dalane Energi.