Varmluftsballonger Foto Aaron Burden Unsplash Beste Snitt For Nett
På årskonferansen i juni 2022 skal se vi på hvordan ledelse kan fremme bærekraft. Foto: Aaron Burden / Unsplash
Årskonferansen 2022:

Ledelse i et nyskapende arbeidsliv

Energi | Havn | Avfall | Andre bransjer | Brann og redning

Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik er blant innlederne under Samfunnsbedriftenes årskonferanse og årsmøter den 13.-14. juni på ærverdige Hotel Bristol i Oslo. Vi ønsker deg velkommen. 

– Målet med konferansen er å se nærmere på hva slags nyskapende arbeidsliv som gir bærekraftige lokalsamfunn, og hvilke lederutfordringer som venter de neste årene. Vi har tatt utgangspunkt i vår visjon «Bærekraftige lokalsamfunn – nyskapende arbeidsliv», sier administrerende direktør Øivind Brevik i Samfunnsbedriftene. 

MELD DEG PÅ

– Vi har lagt opp et felles program den 13. juni, og parallelle fagspor den 14. juni. Plenumsprogrammet er delt opp så deltakerne får et oversiktsbilde over bærekraftsarbeidet samt gode tips til hvordan de kan utføre sin lederrolle, sier Brevik.

Små og store perspektiver

– Årskonferansen skal gi både innsikt, inspirasjon og nytte. I den første delen ser vi på det store bildet og utforsker utviklingstrekk ved samfunnet:

  • Hvilke endringer kommer som følge av regjeringsskiftet?
  • Hvordan vil bærekraft og grønn omstilling prege landskapet rundt samfunnsbedriftene?
  • Hvilken rolle skal virksomhetene ha i utvikling av bærekraftige lokalsamfunn? 

– I den andre delen ser vi på hvilke utfordringer lederne i våre medlemsbedrifter vil møte på denne veien:

  • Hvordan skaffe riktig kompetanse?
  • Hvordan ta samfunnsansvar?
  • Hvordan skape attraktive arbeidsplasser for nye generasjoner med arbeidstakere? 

Kjente navn

Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik skal snakke om hvordan man vil skape bærekraftige lokalsamfunn. Hvordan vil regjeringen styrke kommunenes innsats for å skape attraktive arbeidsplasser og robuste lokalsamfunn? Og hvilken rolle har selskapene?

Leder Mette Nord i Fagforbundet skal snakke om samfunnsbedrifter som verktøy for inkludering og omstilling, mens nylig avgått sentralbanksjef Øystein Olsen skal snakke om tillit til ansatte.

Stortingsrepresentantene Marie Sneve Martinussen (Rødt), Alfred Bjørlo (V) og Heidi Nordby Lunde (H) skal debattere hvordan man kan øke sysselsettingen ved å bekjempe utenforskap og ulikhet.

Administrerende direktør Kim Gabrielli i UN Global Compact skal holde innlegg om FNs bærekraftsmål og samfunnsbedriftenes rolle i arbeidet med disse.

Hjerneforsker Ole Petter Hjelle og dosent og profilert samfunnsdebattant Elin Ørjasæter skal snakke om hvordan omverdenen oppfatter deg som leder, og hvordan du blir en tydelig leder ved håndtering av arbeidskonflikter.

I tillegg rommer talerlisten både hodejeger Jenny Homme fra Visindi, forsker Helge Svare fra OsloMet, direktør for tilrettelagt arbeid og utvikling Hanne Islund fra OsloKollega, daglig leder Britt Limo fra Remiks og administrerende direktør Jafar Altememy fra Viken kollektivterminaler FKF. Flere bidragsytere blir klare de neste ukene.

Lunsj, helaften og fagspor

Samfunnsbedriftenes årskonferanse åpner med lunsj 13. juni klokka 11.00, og runder av dagens faglige program klokka 16.00. Generaforsamling i Samfunnsbedriftene avholdes 16.30, før det blir en mulighet til å slappe av en time eller to før kveldsarrangementet.

Vi legger opp til en byvandring fra klokka 18.45 som ender på Høymagasinet på Akershus festning. Der blir det middag og underholdning ved saksofonist og operasanger Håkon Kornstad.

14. juni er satt av til fagspor for de ulike bransjene, samt et eget opplegg innen jus og arbeidsgivertemaer. Der vil både problematisk sykefravær og varsling være sentralt.       

Sett av datoene

– Vi gleder oss stort til å samle våre medlemsbedrifter fysisk på Thon Hotel Bristol i Oslo, og oppfordrer flest mulig av våre medlemmer til å holde av dagene. Vi skal legge oss i selen for å gjøre disse to junidagene inspirerende, matnyttige og hyggelige, sier Brevik.

Programmet er under utarbeidelse.

MELD DEG PÅ