51179423250 8D1b8c15cb K
Erna Solberg. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
Kvinner i samfunnsbedriftene

Erna Solberg til nettverkskonferanse

Avfall | Andre bransjer | Brann og redning

Programmet til den andre samlingen i Kvinner i samfunnsbedriftene er klart: Du møter blant annet Erna Solberg, Jan Grue og Gro Møllerstad!

Sjekk ut programmet her

Kurset går over tre samlinger, og programmet for årets andre er nå klart. Dette kurset skal gi flere kvinner det de trenger for å aktivt ta på seg styreverv og lederposisjoner i samfunnsbedrifter og kommunal sektor.  

– Vi tror at kvinner i toppledelsen også vil tiltrekke kvinner i andre stillinger. Vi ønsker at våre medlemsbedrifter til enhver tid skal ha de beste ansatte både blant kvinner og menn, sier administrerende direktør Øivind Brevik i Samfunnsbedriftene. 

Arbeidsgiver- og interesseorganisasjonen har jobbet systematisk for å gi kvinnelige ledere de verktøyene de trenger for å styrke sin posisjon i bedriften.  

Erna Solberg

Tidligere statsminister og nåværende partileder i Høyre Erna Solberg kommer for å åpne samlingen. Solberg er den andre kvinnelige statsministeren i Norge og har en lang politisk karriere bak seg. Hun er fortsatt en sentral skikkelse i norsk politikk og har ingen planer om ikke å stille som statsministerkandidat om to år.

Solberg har kjempet seg opp og frem i Høyre og i norsk samfunnsliv, hun har blitt møtt med en rekke fordommer og har håndtert disse på en bemerkelsesverdig måte. Solberg har også vært åpen om sine personlige utfordringer. Vi ser fremt til å bli bedre kjent med henne personlig, sier Ljunggren.

Jan Grue

Grue er språkprofessor, ved Institutt for Spesialpedagogikk, og har skrevet flere bøker, blant annet «Jeg lever et liv som ligner deres» fra 2018. Denne boken har han fått Kritikerprisen for og ble også nominert til Nordisk Råds Litteraturpris.

Grue ble diagnostisert med diagnosen spinal muskelatrofi som barn. NRK skriver at han misliker begrepet funksjonshemmet  enormt: «I boken sin skriver han heller i detaljer om hvordan han kriger for å reise seg opp fra sofaen. Han trenger en halv time til å kle på seg. Han kan ikke skynde seg».

Vi er veldig glade for at Jan Grue har takket ja til å innlede for oss. Han vil gi oss et viktig innblikk i hva mangfold er, og at det er viktig å se hele mennesket; se forbi ulike hjelpemidler som enkelte trenger.  I tillegg har han en helt unik formidlingsevne som gjør at dette kan bli et høydepunkt i samlingen, sier direktør for samfunnskontakt Anna Ljunggren.

Gro Møllerstad

Møllerstad er hodejeger og deltok på det første kullet til Kvinner i Samfunnsbedriftene.  Hun fikk svært gode tilbakemeldinger etter at hun utfordret forsamlingen på å sette seg hårete mål og gå for det. Ingenting kommer gratis, man må jobbe med egenutvikling, nettverksbygging og kompetanseheving for å kapre og bli i drømmejobben. Dette går hun nærmere inn på under samlingen 24. - 25. august.

Ønsker du mer info om Kvinner i Samfunnsbedriftene, ring Anna Ljunggren på tlf 90926083.

Program for Kvinner i Samfunnsbedriftene samling 2 finner du her