Shamin Haky Uhx Ghppcdg Unsplash
DIGITALE TRUSLER: Risikobildet har endret seg i løpet av det siste året fra å handle om trusler mot usikre hjemmekontorløsninger og forsøk på såkalt korona-svindel og phishing, til nå å dreie seg om angrep på infrastruktur og politiske hevnaksjoner, opplyser Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM). I vårt gratis nettkurs om cybersikkerhet får du vite hvordan du kan beskytte din virksomhet. Foto: Shamin Haky/Unsplash

Gratis nettkurs i cybersikkerhet

Havn | Avfall | Andre bransjer | Brann og redning

– Alle er digitale mål 24/7. Hvordan beskytter du din virksomhet? spør Roar Thon i Nasjonal sikkerhetsmyndighet. Han gir deg gode tips og rutiner i vårt kurs i cybersikkerhet, gratis for våre medlemmer. Påmeldingsfrist: 31. oktober.

Samfunnsbedriftene har inngått et samarbeid med Digital Norway om nettbaserte kurs – såkalte læringsreiser – som skal øke teknologiske grunnferdigheter i bedriftene. Oktober er den nasjonale sikkerhetsmåneden, og hva er vel mer naturlig enn å bruke anledningen til å tilby kunnskap som kan bedre IKT-sikkerheten.

– Vi er alle sammen et digitalt mål 24/7! Det er vi som samfunn, vi er det som virksomheter, vi er det som ansatte og vi er det som enkeltpersoner, sier Roar Thon som er fagdirektør for sikkerhetskultur i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

– Still dere spørsmålet «er dere forberedt når krisen inntreffer?».

NSM ga nylig ut den årlige rapporten "Nasjonalt digitalt risikobilde", og der slår de fast at cyberangrep har blitt hverdagskost.  

LES MER OG MELD DEG PÅ

– Aktørene som står bak cyberoperasjonene mot Norge det siste året, har brukt et bredt spekter av angrepsmetoder som rangerer fra enkle til svært avanserte. Forebyggende sikkerhet tar ned digital risiko, sier administrerende direktør Sofie Nystrøm i NSM.

De mest avanserte metodene skreddersys til målet. De enkleste angrepene utnytter sårbarheter til å utløse et løsepengevirus eller oversvømmer nettsider med trafikk gjennom tjenestenektangrep, står det i rapporten. 

Beskytt virksomheten!

I vårt kurs om cybersikkerhet vil du og din virksomhet lære hva dere bør vite for å beskytte dere mot hackere og cyberkriminelle. Administrerende direktør Øivind Brevik i Samfunnsbedriftene er glad for å kunne tilby et slikt kurs.

– De siste årene har vi opplevd en rekke forsøk på digital svindel, og det er vi ikke alene om. Stadig flere bekymrer seg for om virksomheten deres er rustet for å stå imot digitale trusler, sier han.

Brevik har selv deltatt aktivt i de tre foregående læringsreisene som Samfunnsbedriftene har tilbudt medlemmene i samarbeid med Digital Norway.

– Det fine med disse kursene er at de er bygget opp slik at du kan skaffe deg kunnskap når og hvor du vil. Du får tilsendt ukentlige e-poster med korte moduler som er enkle å gjennomføre selv i en travel hverdag.

Dataangrep og konsekvenser

– Alle kan bli utsatt for cyberkriminalitet, både små og store bedrifter, offentlige og private, og ikke minst privatpersoner. Cyberkriminalitet er et problem som påvirker alle nivåer i en bedrift, sier Brevik.

På læringsreisen i cybersikkerhet får du blant annet lære:

  • Hvorfor vi er sårbare for dataangrep og hvilke konsekvenser et sikkerhetsbrudd kan ha
  • Hvem de cyberkriminelle er
  • Hvordan ulike former for cyberangrep kan se ut
  • Hvordan vi kan beskytte oss mot cyberkriminelle

– Vi tror våre medlemmer kan ha stor nytte av dette kurset. Gjør det gjerne til en felles skolering av de ansatte, og bruk lunsjen til å diskutere hvordan dere kan øke IKT-sikkerheten i bedriften, sier Brevik.

LES MER OG MELD DEG

Påmeldingsfrist er 31. oktober.