regjering_3.jpg
Litt over klokka 11 i dag presenterte statsminister Erna Solberg sine nye statsråder på Slottsplassen. Til høyre er KS Bedrifts Anna Ljunggren på vei med blomster til Tina Bru (H) som blir ny olje- og energiminister. Foto: Jill Johannessen
Erna Solberg presenterte nytt mannskap

KS Bedrift ønsket nye statsråder velkommen

Energi | Havn | Avfall | Andre bransjer | Brann og redning

KS Bedrift overleverte blomster til nye statsråder med ansvar for områder som berører de kommunalt eide selskapene.

Fredag presenterte statsminister Erna Solberg (H) sammensetningen av den nye regjeringen etter at Fremskrittspartiet valgte å gå ut. Snaut 300 mennesker hadde møtt opp på Slottsplassen for å ønske nye statsråder fra Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti velkommen.

– Utnevnelse av nye statsråder er alltid en stor anledning – særlig når de skal forvalte områder som er viktige for våre medlemmer, sier administrerende direktør Øivind Brevik i KS Bedrift. 

To «kommunale» statsråder

– Vi er naturligvis spente på Nikolai Astrup (H) som ny kommunal- og moderniseringsminister og Linda Hofstad Helleland (H) som ny distrikts- og digitaliseringsminister. Disse statsrådene vil ha ansvar for mange overordnede rammevilkår for våre 540 medlemsbedrifter som fordeler seg over hele landet, sier Brevik.

KS Bedrifts direktør for samfunnskontakt, Anna Ljunggren, var også opptatt av Tina Bru (H) som ny olje- og energiminister.

– Hun fikk blomster og et kort hvor det stod at de mindre nettselskapene er viktige for forsyningssikkerhet og beredskap i distriktene. 

Ny politisk hverdag

– I tillegg har vi fått ny klima- og miljøvernminister i Sveinung Rotevatn. Han skal ta viktige avgjørelser som vil prege hverdagen til våre mange medlemmer innen avfall, sier Ljunggren.

Brevik legger vekt på at de aller fleste rokeringene i regjeringen vil gi en ny politisk hverdag å forholde seg til.

– Iselin Nybø (V) skal nå jobbe med næringssaker som berører en betydelig del av vårt arbeid, mens våre medlemmer innen brann og redning helt sikkert ser frem til å samarbeide med Monica Mæland (H) som ny justisminister. Vi har lenge jobbet med grønn transport og en overføring av gods fra vei til jernbane og sjø. Dette arbeidet har gått ganske tregt, og det skal vi sørge for å fortelle Knut Arild Hareide (KrF) som nå blir ny samferdselsminister, sier han.

Også kulturminister Abid Raja (V) vil ha flere saker som berører KS Bedrifts medlemmer innen arkiv, museum, friluft og annen kulturvirksomhet.

Ut av regjering

Samtidig med utnevnelsen av nye statsråder, fikk følgende Frp-statsråder avskjed i nåde hos Kongen: Siv Jensen, Sylvi Listhaug, Jon Georg Dale, Terje Søviknes, Harald Tom Nesvik, Ingvil Smines Tybring-Gjedde og Jøran Kallmyr.

Også Anniken Hauglie (H) og Ola Elvestuen (V) forlater regjeringen for å gi plass til nye statsråder.

Les mer om endringer i regjeringen på regjeringen.no.