SC S I Fokus 1920X1080
Praksisstudent Sigurd Anker Olsen og trainee Christine Alveberg i Kristiansand Havn. (Bilde fra portofkristiansand.no)
På kaikanten:

Hils på havnas nye kompetanse

Havn

- Jeg trives i havna! sier NTNU-student Sigurd Anker Olsen som i dette semesteret har praksis hos Kristiansand Havn.

Sigurd studerer Shipping Management ved NTNU i Ålesund og er dette semesteret praktikant i markedsavdelingen hos Kristiansand Havn. Samtidig som han arbeider i havna, skriver han en bacheloroppgave rundt ulike forretningsmodeller for drift av containerterminalen.

Praksisordningen er en del av studieforløpet til Shipping Management og har som hensikt å gi studentene innsikt i bransjen og arbeidserfaring. Sigurd forteller at arbeidsoppgavene i havna har vært lærerike og latt ham bruke kompetansen fra studiet i praksis.

Mange ulike oppgaver

- Jeg trives i havna! Praksisperioden har så langt gitt meg muligheten til å jobbe med mange ulike arbeidsoppgaver og jeg har fått se og erfare hva jeg trives å arbeide med, sier han.

Sigurd forteller at han tror studentene kan være med å utfordre og bidra med mer enn bare arbeidskraft, og at praksisperioden er noe både studentene og bedriftene kan ha stor verdi av.

- Vi har ofte litt andre synspunkt og tanker, og kan se andre løsninger og muligheter ved ting, sier praksisstudenten avslutningsvis.