DJI_0007.jpg
Foto: Arendal Havn
Arendal Havn:

Mer gods over kai - den gode trenden fortsetter

Havn

Trenden med mer gods over kai hos Arendal Havn KF fortsetter. Den foreløpige fasiten for 2018 viser et nytt rekordår for havnevirksomheten.

Arendalsregionen er mer enn sommeridyll med iskrem, krabber og reker. Havnevirksomheten til Arendal Havn KF ligger i en av de raskest voksende regionene i Norden. Med mål om å være et regionalt knutepunkt for fremtidens verdiskapere legger havnen til rette for bærekraftig transport for regionene.

De siste tiårene har havnevirksomheten vokst kraftig og godsmengden har steget fra rundt 130.000 tonn til over 500.000 tonn.

– Anløp, aktivitet, omsetning og overskudd i Arendal Havn har aldri vært høyere enn i 2018, forteller Havnefogd Rune Hvass i Arendal Havn KF, og fortsetter: Vi har hele veien hatt fokus på å møte regionens behov for bærekraftig og fremtidsrettet transport. I denne sammenheng har det vært viktig å samarbeide med aktørene i regionen for utvikle effektive, miljøvennlige og rimelige tjenestetilbud.

-Artikkelen fortsetter under bildet-


Foto: Arendal Havn

Havnevirksomheten håndterer diversifiserte bulklaster for kunder etablert i Agder, Telemark, Rogaland og Østlandet.

- I Arendal ser vi at målrettet arbeid bidrar til å realisere målsettingen med overføring av gods fra vei til sjø og reduserte klimautslipp. I årene som kommer forventer vi ytterligere økning av godsoverføring. Økningen skyldes at vi har fjernet avgiftene og er en logistikkpartner for våre kunder. Målet er å være billigst, mest fleksibel og forutsigbar på tilbud og pris, avslutter Hvass.


Foto: Arendal Havn