Tina Truck2
Foto: Drammen Havn
På kaikanten

Tina Moen er stortruckfører i Drammen havn

Havn

Tina Moen jobber som stortruckfører for Greencarrier i Drammen havn og stortrives i jobben. Vi har stilt Tina noen spørsmål om hvordan det er å jobbe som truckfører i havna.

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg?

Vi gjør mye forskjellig her i havna, noen dager er det veldig hektisk, mens andre dager er det roligere. På en vanlig dag laster og losser jeg skipene, der jeg bruker både stor og liten truck i arbeidet. 

Hvilken faglig bakgrunn og/eller arbeidserfaring har du fra tidligere?

Jeg er tidligere lastebilsjåfør og har alltid vært interessert i store biler og maskiner. I senere tid har jeg tatt et truckerførerkurs som gjør at jeg kan kjøre stortruck og arbeide i havna.

Hva er det mest spennende og mest utfordrende ved jobben din?

Det mest utfordrende i jobben er å manøvrere store og krevende maskiner. Men det utfordrende arbeidet er også det mest spennende å utføre!

Tina Moen på på jobb i stortruck. (Foto: Drammen havn).

Hva fikk deg til å ville jobbe med dette?

Fra tidlig alder har jeg vært glad i biler og maskiner, og har trivdes i en hektisk arbeidshverdag. Å jobbe i havna med lasting/lossing og annet terminalarbeid med store maskiner virket spennende og utfordrende, samtidig som det også var et arbeid som passet mine interesser.

Har du noen råd til unge mennesker som ønsker å gå inn i en slik jobb?

Alle kan få det til!
Jeg har opplevd dårlige holdninger fra eldre, og som jente kan man møte på flere fordommer. Tidligere har jeg fått høre at jenter ikke kan drive med så tunge maskiner, men da er det ekstra gøy å vise dem at de tar feil! Jeg gjør en god jobb og utfører det samme arbeidet som resten av gutta.

Mitt beste råd er å ha ståpå-vilje og ikke ta nei for et nei.