gbghamn_roro - krediter Lighthouse.nu.jpg
Sjøfrakt er avgjørende for at transportbransjen skal nå klimamålene (foto: Göteborg Havn).
Transport & Logistikk 2020

Tre statsråder klare for å treffe transportbransjen på Gardermoen i oktober

Havn

-Ambisjonene er høye også i år. Når Transport & Logistikk 2020 går av stabelen 19. og 20. oktober, ønsker vi å samle nærmere 500 deltagere, sier prosjektleder Jo Eirik Frøise.

-Når det nærmer seg vår og sommer begynner vi å snakke om høstens vakreste eventyr for transport -og logistikkbransjen i Norge, fortsetter Frøise.

-Norske Havner vil være tilstede og det vil være flere sentrale og viktige temaer som vi vil fokusere på i år også, sier Arnt-Einar Litsheim, fagdirektør i Norske Havner. -Elektrifisering av havner og arbeidet med å nå våre klimaforpliktelser er to aktuelle havnespor, legger han til.

Vil belyse næringens utfordringer

-Dette høres ut som en velbrukt klisje – men dette skal bli den mest kompakte og beste konferansen vi har gjennomført. Vi har nå fått bekreftet at alle lederne av deltagende organisasjoner stiller opp og vil belyse de utfordringene som transportnæringen står overfor, sier Frøise.

-Vi kan helt klart kalle dette ett transport- og logistikktoppmøte fra noen av de viktigste aktørene som er med å påvirke rammevilkårene til bransjen, fortsetter han.

På åpningen den 19. oktober får konferansen besøk av NHOs sjefsøkonom Øystein Dørum som også forteller om status på Norge i oktober 2020.

-Artikkelen fortsetter under bildet-

På årets Transport & Logistikk vil man neppe sitte like tett som man gjorde på Transport & Logistikk 2018 (foto: Norsk Industri).

Smittevernet skal ivaretas

Mange har vært opptatt av smittevern på konferanser i år – som arrangører har vi tatt dette på alvor og lagt opp til en egen standard i tråd med anbefalingene fra Folkehelseinstituttet. I tillegg til dette har vi også fått med oss vår egen lege Erik Dahl-Hansen, som gjennom pandemien har bistått Norsk Industris nærmere 3000 bedrifter med blant annet smitteforebygging.

Kontakter dannes ofte i uformelle sammenkomster, og konferanser er ofte stedet hvor du har mulighet til å pleie gode kontakter eller skape nye. I år vil vi også ha med tradisjonelt treretters festmiddag og lokal underholdning av høy kvalitet, som gir deg mulighet for sosialt påfyll. God mat, god drikke og spennende underholdning vil kjennetegne konferansen, avslutter en engasjert prosjektleder.

Synliggjør dugnadsinnsatsen

-Norske Havner vil sammen med havnemedlemmene ha en utstilling som viser det gode arbeidet havnene gjør for å fremme sjøtransporten og næringsutviklingen i hele landet. Flere havner har allerede meldt seg på denne dugnaden, men det er plass til alle, sier Arnt-Einar Litsheim.

Her finner du nettsiden til Transport & Logistikk 2020

For ytterligere informasjon, ta kontakt med Arnt-Einar Litsheim, telefon: 996 15 081