Søk

ESPOs årskonferanse 2023

20-talls nordmenn på plass i Bremen

En kvinne og to middelaldrende menn myser i solen mens de smiler til kamera.
Her er tre av de norske deltagerene på ESPOs årskonferanse i Bremen. Fra venstre: Havnesjef Linda Mortensen Midtbø i Florø Havn, fagdirektør Arnt-Einar Litsheim i Norske Havner, og havnedirektør Ingvar M. Mathisen i Oslo Havn, som også er styreleder i Norske Havner.
|
Publisert:
29. juni 2023

Om lag 20 nordmenn deltok på Den europeiske havneorganisasjonens (ESPO) årlige konferanse i Bremen 1. og 2. juni 2023. Hovedfokus var at Havne-Europa er løsningen på våre samfunnsutfordringer.

I tillegg til representanter fra Norske Havners medlemmer, var organisasjonens styre og administrasjon med på konferansen i Bremen.
– Dette var min første ESPO-deltakelse, og det har definitivt vært innsiktsfullt og lærerikt å delta, sier Linda Mortensen Midtbø som er havnesjef i Florø havn og nestleder i Norske Havners styre.

Ulike havner med like utfordringer

– Det at havner av ulik størrelse i hele Europa har overraskande like problemstillinger, ga meg en aha-opplevelse. Og samtidig kan vi lære av hvor ulikt man kan løse for eksempel bærekraftsutfordringene utifra hvor varierte (land)ressurser man har.
– Jeg fikk hilse på mange nye havnevenner fra hele Europa, og erfart at de er like åpne og delingsvillige som jeg kjenner Havne-Norge.
– For meg har deltakelse på den årlige ESPO-konferansen vært prioritert i mange år, også før jeg ble styreleder i Norske Havner, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen i Oslo Havn.

Viktig samlingspunkt for havner

– I tillegg til dagsaktuelle temaer som presenteres og debatteres på konferansen, er dette en utmerket arena for å treffe kollegaer fra mange andre havner og medlemsland, hvor felles problemer, utfordringer og muligheter kan diskuteres og til dels løses.
– Jeg har de to siste årene valgt å ta med meg hele ledergruppen i Oslo Havn for først å avholde en ledersamling, og så delta på ESPO-konferansen for kompetanse- og relasjonsbygging, sier Mathisen.
– ESPOs årlige konferanse er en fin arena for å få innblikk i hva som rører seg i europeisk transport- og havnepolitikk, sier fagdirektør Arnt-Einar Litsheim i Norske Havner.
– Videre skal man ikke undervurdere nettverksbyggingen og samhandlingen på tvers av landegrensene. Vi har en rekke eksempler på slikt fruktbart samarbeid de siste årene.
Neste års konferanse vil bli avholdt i Paris.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern