Søk

Arbeidsgiverservice til medlemmene

Frode Bård Nilssen i møterom som snakker i telefon.
Frode Bård Nilssen er direktør i Arbeidsgiverservice og blant dem som svarer medlemmene om arbeidsrett, tariffavtaler og andre temaer på arbeidsgiverfeltet. Foto: Jill Johannessen
Skrevet av:
Frode Bård Nilssen
|
Publisert:
3. oktober 2022

I arbeidsgiverservice jobber det både advokater og rådgivere som hjelper deg i rollen som arbeidsgiver. Vi har bred kompetanse innen arbeidsrett og tariffavtaler.

I tillegg til å gi råd og veiledning i arbeidsretts- og tariffspørsmål, kan vi også bistå med omfattende bistand i forbindelse med for eksempel vanskelige personalsaker, problematiske sykefravær, virksomhetsoverdragelse og nedbemanninger.
Arbeidsgiverservice svarer fortløpende på henvendelser fra medlemmene, som sendes til arbeidsgiver@samfunnsbedriftene.no.

Gratis bistand

  • Medlemmer kan få opp til to timers gratis bistand i en enkelt sak.
  • For hver sak vil bistand ut over de to gratistimene bli fakturert. Dette gjøres for å sikre at alle medlemmene får lik tilgang til ikke-fakturert bistand.
  • Av rettferdighetshensyn har vi også en begrensning på (totalt) antall gratistimer som hvert enkelt selskap kan benytte seg av i løpet av et år.
Vi kan tilby en svært gunstig medlemspris på vår fakturerte bistand. Som medlem hos oss får du mye spesialkompetanse for pengene.
Vilkår for betalt bistand fra Samfunnsbedriftenes advokater
For andre typer rådgivere gjelder egne satser.

Bredt spekter

– Arbeidsgiverservice bistår medlemmene med råd og veiledning i de fleste arbeidsgiverspørsmål. I tillegg til support på telefon, svarer avdelingen på nærmere 1000 skriftlige henvendelser fra medlemmene hvert år, sier direktør Frode Bård Nilssen.
Aller flest spørsmål er det rundt lønn/forhandlinger, arbeidstid/vakt og andre spørsmål om tariff. Men vi mottar også mange henvendelser om rekruttering, personalsaker, arbeidsmiljøloven, personaladministrasjon, sykefravær og ferie/permisjoner.
– I tillegg til å svare på henvendelser fra medlemmene, arrangerer vi en rekke sentrale kurs rundt de samme temaene, sier Nilssen.
– Hvis det er ønskelig kommer vi også ut til medlemmene og arrangerer tilsvarende kurs for ledelsen, evt. sammen med tillitsvalgte. Denne type «arbeidsgiverrelaterte» kurs blir svært rimelig for bedriften, da de vanligvis dekkes helt eller delvis av OU-midler.
Figur som viser antall saker hos Arbeidsgiverservice.
I tillegg til support på telefon svarer Arbeidsgiverservice på rundt 1000 skriftlige henvendelser fra medlemmene. I 2020 var det spesielt stor pågang på grunn av koronapandemien.
Figurer som viser hvilke type saker som Arbeidsgiverservicen får inn.
Spørsmål om lønn/forhandlinger, arbeidstid/vakt og diverse tariffspørsmål utgjør rundt halvparten av de skriftlige henvendelsene fra medlemmene.

Les mer om

Frode Bård Nilssen
Bilde av Frode Bård Nilssen. Foto: Jill Johannessen.
Direktør
480 09 337
Send en e-post
Marianne Liaklev
Bilde av Marianne Liaklev. Foto: Jill Johannessen.
Advokatfullmektig
934 22 847
Send en e-post
Nora Birgitte Kalvatn
Bilde av Nora Birgitte Kalvatn. Foto: Jill Johannessen.
Advokatfullmektig
952 44 889
Send en e-post
Ane Granlund
Bilde av Ane Granlund. Foto: Jill Johannessen.
Advokat
917 49 259
Send en e-post
Bjørg Wølneberg
Bilde ac Bjørg Wølneberg. Foto: Jill Johannesen.
Rådgiver
982 49 423
Send en e-post

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
E-post: Invoice.155358@vismabpo.no
EHF: 9908912868222
Samfunnsbedriftene 155358
c/o Azets Insight AS Postboks 8930
7439 Trondheim
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern