Søk

Medlemsbesøk

Eidefoss Energi – et konsern i utvikling

|
Publisert:
14. april 2024

Ledelsen i Eidefoss har sett at det er behov for ny kompetanse fremover – og satser nå på å skape interesse for energibransjen allerede for ungdommer i 10. klasse.

Samfunnsbedriftene Energi fortsetter besøksrunden til våre medlemmer. 3. april gikk turen til Vågåmo og Eidefoss Energi. Konsernet dekker hele verdikjeden innen energi, med kraftproduksjon, nett, strømsalg og fiber.
Vi fikk fra ledelsen i Eidefoss høre om flere utfordringer som vi tar med oss i vårt videre arbeide. Det gjelder blant annet kjente saker rundt nett-utfordringer og ny kraftproduksjon. Igjen ser vi behovet for at det legges til rette for smidige løsninger gjennom rammebetingelsene slik at det legges til rette for utvikling lokalt, men også slik at det legges til rette for at inntektene fra produksjonen i større grad ligger igjen i kommunen.

Satser på ungdommen

Konsernet har som mål å ha så mye kompetanse som mulig internt i eget konsern slik at de i minst mulig grad behøver å benytte seg av konsulenter. Kompetanse er en viktig innsatsfaktor og Eidefoss har tatt saken i egner hender for å sikre seg interesse hos den lokale ungdommen, og ikke minst jentene.
De har etablert det de kaller Eidefoss-dagen. Her har de et opplegg med 10. klasse, der de forteller hva selskapet driver med og hvilke spennende muligheter som ligger i utdanningsløpet for fremtidige montører og ingeniører. For å sikre tilfanget av lokal kompetanse er det viktig å få inn flere søker på disse linjene. Det har de nå fått til, og ser også at flere jenter søker seg til det som lenge har vært et mannsdominert yrke.

Bærekraftsansvarlig

Eidefoss er åpenbart et fremoverlent selskap som tenker nytt , og også tar inn over seg de kravene som vil komme i fremtiden.
Blant annet ser de allerede nå på å kunne rapportere på bærekraft. Fra september har de da også ansatt en egen bærekraftsansvarlig.

Les mer om

Mona Adolfsen
Bilde av næringspolitisk rådgiver Mona Adolfsen.
Næringspolitisk rådgiver
413 34 819
Send en e-post

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern