Søk

Sammen om solsatsing

Eidefoss satser på sol

FV; Konsernsjef NØK Ivar Müller Often, daglig leder Innlandet Fornybar AS Cecilie Arnemo Åsmul, konsernsjef GEH Per Oluf Solbraa og konsernsjef Eidefoss Hans Kolden
|
Publisert:
30. august 2023

– Vi sitter ikke rolige og ser på at andre forsyner seg av indrefileten, sier konsernsjefen i Eidefoss. Sammen med Nord-Østerdal Kraftlag og Gudbrandsdal Energi Holding, har selskapet etablert solkraftselskapet Innlandet Fornybar.

Norge har et mål om å produsere hele 8 TWh med solstrøm innen 2030. Det målet når man ikke med kun solpaneler på bygg, det må bygges bakkemontert solkraftverk som leverer kraft direkte inn på forsyningsnettet.
Konsernsjef Hans Kolden i Eidefoss mener det er viktig at de ser på lokale muligheter for ny fornybar kraft. For å møte interessene som kom fra blant andre Aneo, har selskapet derfor valgt å gå sammen med Nord-Østerdal Kraftlag (NØK) og Gudbrandsdal Energi Holding (GEH).
- Gjennom å samle prosjektene våre i Innlandet fornybar vil vi kunne utnytte hverandres kompetanse på en bedre måte, både innen utvikling, prosjekt, drift og økonomi. Samlet sett utfyller vi alle nødvendige fagfelt for å bygge, drifte og eie solkraftverk, forteller Kolden.

Sikrer eierskap i eget område

Prosessen frem til lanseringen av selskapet har også gått raskt.
– Vi begynte å se på dette i fjor høst, da vi så at «Aneo» var i ferd med å bevege seg inn på «vårt» område, sier Kolden.
Som nevnt, vil de ikke sitte rolig å se på at andre tar seg inn på dere områder og det ble derfor opprettet kontakt med Gudbrandsdal Energi Holding i høst. I januar ble også NØK inkludert og nå er Innlandet Fornybar etablert med daglig leder i NØK Fornybar, Cecilie Arnemo Åsmul, som daglig leder.
De tre energiselskapene har i nasjonal sammenheng vært tidlig ute med sin solkraftsatsning og har allerede utviklet flere solkraftprosjekter i Innlandet, hvorav flere vil stå ferdig bygget til neste år.
De vil eie en tredel hver i det nye selskapet.

Les mer om

Mona Adolfsen
Bilde av næringspolitisk rådgiver Mona Adolfsen.
Næringspolitisk rådgiver
413 34 819
Send en e-post

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern