Søk

Endringer i prisopplysningsforskriften utsatt

Hender som skriver på datamaskin.
Foto: Christin Hume/Unsplash
Skrevet av:
Mona Adolfsen
|
Publisert:
23. august 2022

Endringer i prisopplysningsforskriften og forskrift om kraftomsetning og nettjenester skulle trådt i kraft 1. september. Nå bekrefter Barne- og familiedepartementet at ikrafttredelse er utsatt.

Olje- og energidepartementet (OED) har sammen med Barne- og familiedepartementet (BFD foreslått forskriftsendringer som skal bidra til økt informasjon til strømkundene rundt pris og avtale. Det gjelder både innen markedsføring, endringer i vilkår og faktura. Samfunnsbedriftene Energi har vært positive til flere av forslagene, men er også kritiske til enkelte av dem. Det kommer frem i vårt høringssvar, der vi blant annet peker på viktigheten av oppfølging av forskriften.
Ikke minst var vi skeptisk til den korte tiden mellom høringsfristen og implementeringen av forskriftsendringene. Kun en drøy uke før planlagt ikrafttredelse sjekket vi med BFD rundt hvordan saken ligger an ettersom vi ikke har hørt noe enda.

Mange innspill

Nå opplyser departementet tilbake til Samfunnsbedriftene Energi at det er kommet mange innspill som de må hensynta, og at forskriftsendringene derfor ikke vil tre i kraft 1. september som planlagt.
- Endringsforskriften vil ikke tre i kraft 1. september. Høringen har vist at det må gjøres noen justeringer i forslaget til forskrift. Det er ikke endelig avklart når endringsforskriften skal tre i kraft. Vi tar sikte på at den trer i kraft litt senere i høst, opplyser seniorrådgiver Marc Stuppe i BFD i en mail.

Fornøyde

SBE er godt fornøyde med at arbeidet gjøres grundig og at innspillene tas på alvor.
- Vi er derfor godt fornøyde med at ikrafttredelse er utsatt til høsten. Og så forventer vi også at departementene gir selskapene rikelig med tid til å foreta de nødvendige omstillinger for å kunne etterkomme de nye forskriftene, sier direktør for Samfunnsbedriftene Energi, Cecilie Bjelland.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
E-post: Invoice.155358@vismabpo.no
EHF: 9908912868222
Samfunnsbedriftene 155358
c/o Azets Insight AS Postboks 8930
7439 Trondheim
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern