Søk

Erna Solberg til nettverkskonferanse

Bilde av Erna Solberg.
Erna Solberg. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
Skrevet av:
Julie K. Bremnes
|
Publisert:
19. juli 2022

Programmet til den andre samlingen i Kvinner i samfunnsbedriftene er klart: Den 24.-25. august møter blant annet Erna Solberg, Jan Grue og Gro Møllerstad!

Kurset går over tre samlinger, og programmet for årets andre er nå klart. Dette kurset skal gi flere kvinner det de trenger for å aktivt ta på seg styreverv og lederposisjoner i samfunnsbedrifter og kommunal sektor.
– Vi tror at kvinner i toppledelsen også vil tiltrekke kvinner i andre stillinger. Vi ønsker at våre medlemsbedrifter til enhver tid skal ha de beste ansatte både blant kvinner og menn, sier administrerende direktør Øivind Brevik i Samfunnsbedriftene.
Arbeidsgiver- og interesseorganisasjonen har jobbet systematisk for å gi kvinnelige ledere de verktøyene de trenger for å styrke sin posisjon i bedriften.

Erna Solberg

Tidligere statsminister og nåværende partileder i Høyre Erna Solberg kommer for å åpne samlingen. Solberg er den andre kvinnelige statsministeren i Norge og har en lang politisk karriere bak seg. Hun er fortsatt en sentral skikkelse i norsk politikk og har ingen planer om ikke å stille som statsministerkandidat om to år.
Solberg har kjempet seg opp og frem i Høyre og i norsk samfunnsliv, hun har blitt møtt med en rekke fordommer og har håndtert disse på en bemerkelsesverdig måte. Solberg har også vært åpen om sine personlige utfordringer. Vi ser fremt til å bli bedre kjent med henne personlig, sier Ljunggren.

Jan Grue

Grue er språkprofessor, ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved UiO, og har skrevet flere bøker, blant annet «Jeg lever et liv som ligner deres» fra 2018. Denne boken har han fått Kritikerprisen for og ble også nominert til Nordisk råds litteraturpris.
Grue ble diagnostisert med diagnosen spinal muskelatrofi som barn. NRK skriver at han misliker begrepet funksjonshemmet enormt: «I boken sin skriver han heller i detaljer om hvordan han kriger for å reise seg opp fra sofaen. Han trenger en halv time til å kle på seg. Han kan ikke skynde seg».
Vi er veldig glade for at Jan Grue har takket ja til å innlede for oss. Han vil gi oss et viktig innblikk i hva mangfold er, og at det er viktig å se hele mennesket, å se forbi ulike hjelpemidler som enkelte trenger. I tillegg har han en helt unik formidlingsevne som gjør at dette kan bli et høydepunkt i samlingen, sier direktør for samfunnskontakt Anna Ljunggren.

Gro Møllerstad

Møllerstad er hodejeger og deltok på det første kullet til Kvinner i samfunnsbedriftene. Hun fikk svært gode tilbakemeldinger etter at hun utfordret forsamlingen på å sette seg hårete mål og gå for det. Ingenting kommer gratis, man må jobbe med egenutvikling, nettverksbygging og kompetanseheving for å kapre og bli i drømmejobben. Dette går hun nærmere inn på under samlingen 24. - 25. august.
Ønsker du mer info om Kvinner i samfunnsbedriftene, ring Anna Ljunggren på tlf 90926083.

Les mer om

Kvinner i samfunnsbedriftene

Dette er Samfunnsbedriftenes nettverk for å få flere kvinner til å aktivt ta på seg styreverv og lederposisjoner i samfunnsbedrifter og kommunal sektor. Det første kullet i nettverket møttes over tre samlinger mellom november 2019 og mars 2020.
Nettverket ble etablert fordi menn dominerer i ledelsen av svært mange kommunale selskaper. På energiområdet er hele 97 prosent av daglige ledere menn, og det er ikke veldig mye bedre innen brann/redning (94 prosent), avfall (88 prosent), havner (88 prosent) og vann og avløp (83 prosent).
Neste kull med "Kvinner i Samfunnsbedriftene" vil ha følgende samlinger:
  • Samling 1: 20. – 21. april
    Hovedtema: Hvordan kan mangfold gjøre virksomheter mer attraktive? 
  • Samling 2: 24 – 25. august
    Hovedtema: Hvordan ta steget opp og frem? 
  • Samling 3: 9. – 10. november
    Hovedtema: Hva forventes av en toppleder og styreleder? 
Alle samlinger foregår på Nationaltheatret Konferansesenter i Oslo.
Det er fremdeles mulig å melde seg på nettverket. MELD DEG PÅ HER.

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
E-post: Invoice.155358@vismabpo.no
EHF: 9908912868222
Samfunnsbedriftene 155358
c/o Azets Insight AS Postboks 8930
7439 Trondheim
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern