Søk

Havneverden møtes i Vancouver

Oversiktsbilde over havna i Vancouver.
Store deler av havneverdenen samles i Vancouver fra 16. til 18. mai 2022. Foto: Zan Baldwin / Unsplash
Skrevet av:
Arnt-Einar Litsheim
|
Publisert:
24. februar 2022

- Dette er det største arrangementet havneverden har, sier Arnt-Einar Litsheim om Den internasjonale havneorganisasjonens (IAPH) hovedkonferanse i Vancouver i Canada fra 16. til 18. mai 2022.

Norske Havner og representanter fra andre havner tar turen til Vancouver medio mai 2022. Oslo Havn og Bergen Havn er medlemmer av IAPH. Norske Havner er assosiert medlem av organisasjonen.
Norske Havner og flere av våre medlemmer skal ha et møte med Vancouver Maritime Centre for Climate og deres medlemmer i løpet uke 13. Hensikten er å dele erfaringer med arbeidet som gjøres på bærekraftsområdet i Norge og i Canada.
IAPH har blitt mer fremtredende de siste årene. De har blant annet blitt mer toneangivende i Europa og satt avkarbonisering og cybersikkerhet på dagsorden.
I 2018 lanserte IAPH «World Port Sustainable Program» (WPSP) som et havnesvar på FNs bærekraftsmål. Organisasjonen arbeider tett opp mot den internasjonale maritime organisasjonen (IMO).

Oppdaterer seg faglig, øker kontaktflaten

- Årsaken til at jeg skal delta på IAPH World Port Conference, som i år avholdes i Vancouver, British Columbia i Canada, er at jeg vet av erfaring fra tidligere konferanser hva det er, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen i Oslo Havn.
- Det er et faglig meget bra program, og med store muligheter for faglig sosial mingling blant kollegaer man allerede kjenner og til å bygge nye relasjoner.
- Dette i sum gir en meget god arena for å diskutere felles utfordringer og muligheter – både under konferansen og etter man har kommet hjem, som man igjen kan benytte for å utvikle egen havn.

Norske Havner vurderer eget program

- Norske Havner er i gang med å se på muligheten til å lage et tilleggsprogram i etterkant av konferansen. Dette gjøres i samarbeid med blant annet Oslo Havn. Deler av torsdag 19. mai og fredag 20. mai vil gå med det til dette, sier Litsheim.
- Havner som er interessert i å delta kan melde seg på direkte på IAPHs hjemmesider.
Rabattkode for IAPH-medlem fås ved å kontakte fagdirektør Arnt-Einar Litsheim. Han kan også kontaktes for andre spørsmål.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
E-post: Invoice.155358@vismabpo.no
EHF: 9908912868222
Samfunnsbedriftene 155358
c/o Azets Insight AS Postboks 8930
7439 Trondheim
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern