Søk

Ny runde med politiske møter

Energiteamet møtte Frp

Samfunnsbedriftene Energi stilte sterkt team i møte med Frp. Direktør Truls Wickholm hadde med seg de politiske rådgiverne Tina Melfjord og Kristian Dahl Larsen.
|
Publisert:
12. januar 2024

Med ny næringspolitisk rådgiver på plass, startet vi 2024 med et møte med Frp-politikere på Stortinget. Vårt forslag om en nasjonal energiplan møtte stor interesse.

Et nytt år er godt i gang og mye det er viktig for oss i Samfunnsbedriftene Energi å fremme forslag og problemstillinger som er viktig for våre medlemmer til de respektive partier på Stortinget. Først ut i 2024 var Frp, som på dette møtet stilte med Marius Arion Nilsen og Terje Halleland, begge medlemmer av energi- og miljøkomiteen, samt kommunikasjonsrådgiver Nikolay Edin Larsen. Samfunnsbedriftene Energi deltok med direktør Truls Wickholm og næringspolitiske rådgivere Tina Melfjord og Kristian Dahl Larsen.
Flere viktige tema ble løftet i denne runden, men da i første rekke forslaget om en nasjonal energiplan, muligheter for endringer i inntektsreguleringen for nettselskap og eierskapsmodell for vindkraft på land. Alle, er viktige for å få på plass nok kraft og nett for å kunne nå de fastsatte klimamålene.
– Det er positivt å møte politikere som forstår at det haster med utbygging av kraft og nett, og som også er villige til å diskutere løsninger for å få dette til, uttaler Wickhom.
Spesielt fattet Frp-representantene stor interesse for Samfunnsbedriftenes forslag om en nasjonal energiplan som Samfunnsbedriftene Energi også har lagt frem i flere høringer.
Frp fikk også lagt frem utfordringer for nettselskapene med dagens inntektsregulering. Problematikken som også er oversendt Energidepartementet gjennom et felles brev som Samfunnsbedriftene Energi og flere av våre medlemmer har skrevet sammen med El og IT Forbundet.

Les mer om

Mona Adolfsen
Bilde av næringspolitisk rådgiver Mona Adolfsen.
Næringspolitisk rådgiver
413 34 819
Send en e-post

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern