Søk

Medlemsfordel i Samfunnsbedriftene:

«Innkjøpsskolen» - lær mer om offentlige anskaffelser når det passer deg

Sittende kvinne som sitter i kontorlandskap.
Mange offentlige selskaper og organisasjoner innfører sertifiseringsordningen SOA Basis som krav til sine innkjøpere. Foto: LinkedIn Sales Solutions / Unsplash
|
Publisert:
10. juni 2021

Samarbeidet med konsulentselskapet Inventura gir våre medlemmer tilgang til rimelig konsulentbistand i forbindelse med innkjøp og anskaffelser. Kjøp e-læringskurset med rabatt!

For å bidra til bedre innkjøp har Samfunnsbedriftene inngått et samarbeid med konsulentselskapet Inventura. Gjennom denne avtalen får medlemmer i Samfunnsbedriftene direkte tilgang til dedikerte medarbeidere hos Inventura, for råd, tips og bistand i forbindelse med alle typer anskaffelser.
Regelverket kan være vanskelig å forholde seg til, og i tillegg er det viktig at offentlige innkjøp sikrer mest mulig kvalitet for pengene. Da kan det være greit å ha en spesialist som sparringpartner.
Inventura er Norges største konsulentselskap som spesialiserer seg på innkjøpsdrevne verdikjeder, og de deler gjerne sin kunnskap og erfaringer om innkjøp. Derfor har selskapet utviklet Innkjøpsskolen, et kurs som består av syv e-læringsmoduler.
Gjennom Innkjøpsskolen kan du bli tryggere på innkjøp – når og hvor det passer deg. Modulene kan benyttes på alle digitale plattformer. Du som er medlem i Samfunnsbedriftene kan nå få tilgang til hele Innkjøpsskolen til en egen, rabattert medlemspris.

Tilpasset ditt behov

For de som i første omgang vil ha oversikt over regelverket, anbefales det å starte med modul syv «Offentlige anskaffelser – regelverket forklart». Denne modulen hjelper deg å gjennomføre anskaffelsesprosesser mer effektivt, og gjør deg trygg på at du utfører innkjøp innenfor rammen av gjeldende lover og regler. Modulen består av 10 leksjoner som du kan se på PC, nettbrett eller mobil. Hver seksjon inneholder læringsmål, video, støttetekst, spørsmål og quiz.
Dersom du ønsker å skaffe deg mer nyttig kunnskap om innkjøp og hvordan du skal gjennomføre gode innkjøp, anbefales de øvrige seks modulene i Innkjøpsskolen. Modulene er delt inn etter tema, og kan ses i den rekkefølgen du selv ønsker. Kurset er for deg som jobber med innkjøp og ønsker å heve kompetansen innenfor innkjøpsfaget.
Gjennomgår du Innkjøpsskolen får du grunnleggende kunnskap om innkjøp, og de verktøyene du trenger for å kunne gjøre gode anskaffelser. Hver modul i Innkjøpsskolen består av flere leksjoner. Hver leksjon varer i ca. 10 minutter, og modulene avsluttes med en «boosterquiz» for bedre læring.

Åpner for sertifisering

Pensum i Innkjøpsskolen bygger på beste praksis for anskaffelser og innkjøp i både privat og offentlig sektor. Når du har gått gjennom Innkjøpsskolen kan du ta prøven for å bli sertifisert innkjøper i sertifiseringsordningen SOA Basis (Sertifiseringsordning for Offentlege Anskaffingar Basis) fra Digitaliseringsdirektoratet - dersom du ønsker det.
Denne sertifiseringsordningen blir stadig mer populær, og mange offentlige selskaper og organisasjoner innfører dette som krav til sine innkjøpere. Innkjøpsskolen har inkorporert pensum fra SOA Basis i kurset.
Les mer om Innkjøpsskolen for Samfunnsbedriftene her

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern