Søk

Avfall og ressurs styrker laget

Joakim Sandvik Gulliksen er vår nye næringspolitiske rådgiver

Den 1. januar begynner Joakim Sandvik Gulliksen som næringspolitisk rådgiver i Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs. Foto: Nico Biørn-Lian
|
Publisert:
14. desember 2023

Selv om Joakim har lagt ishockeyhjelmen på hylla, er han ikke redd for tøffe taklinger. Det er kanskje ingen ulempe når han nå skal være med og fronte de kommunale avfallsbedriftene.

– Jeg er veldig glad for å kunne styrke laget med Joakim Sandvik Gulliksen, sier direktør Svein Kamfjord i Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs.
– Vi hadde mange gode kandidater inne til intervju, men Joakim skilte seg ut med sin bakgrunn, sitt for oss «nye» nettverk og sin brede kompetanse knyttet til både faget og til politikk. Joakim starter hos oss 1. januar.
Både i Norge og i EU er det nå mange politiske prosesser som har stor betydning for de kommunale avfallsselskapene. Ved å ta vare på ressursene og begrense utslipp, spiller våre medlemmer en nøkkelrolle i å skape en sirkulær økonomi.

Kjenner bransjen godt

Den nyansatte 36-åringen kommer fra Naturvernforbundet, der han de siste fem årene har vært fagrådgiver med ansvar for avfallspolitikk. Samtidig med å ha vært i full jobb, har han tatt en mastergrad i offentlig administrasjon ved Høgskolen i Innlandet.
Nylig leverte han sin masteroppgave «Europeisering av norsk avfallspolitikk – Hvordan har EUs handlingsplaner for sirkulær økonomi påvirket norsk avfallspolitikk?».
– Nå ser jeg frem til å ta fatt på jobben. Avfallsbedriftene er på mange måter spydspissen i den grønne omstillingen, så det er veldig viktig at de har så gode rammevilkår som mulig, sier Joakim Sandvik Gulliksen.
- De siste årene har jeg sett utfordringene og mulighetene i avfallsbransjen fra flere ulike perspektiver. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med medlemmene våre og bruke min kompetanse og erfaring til å jobbe for og sammen med dem.

Sterkt engasjement

Det grønne engasjementet går som en rød tråd gjennom utdannelsen hans. Ved NMBU, Universitetet i Sørøst-Norge, fokuserte han blant annet på klima, miljø, innovasjon og EU-politikk.
EU-politikk og EU-lovverk var også hovedfokus da han var på utvekslingsopphold i Madrid.
– Jeg ser det som en klar fordel at Joakim har erfaring fra lokalpolitikken. Som folkevalgt satt han faktisk i representantskapet til et av våre medlemmer, sier Kamfjord.
– Men en imponerende bakgrunn fra såvel arbeidslivet, politikken og ishockeyhallen er det all grunn til å tro at vi har fått tak i en svært kompetent lagspiller.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern