Søk

Høringssvar fra Samfunnsbedriftene Energi:

Klare innspill til RME på korrigering av rammevilkår

Kraftstasjon i vinterlandskap.
Illustrasjonsbilde av Hallingdal kraftnett AS. Foto: Asle Strand
|
Publisert:
5. oktober 2022

Samfunnsbedriftene Energi har sendt Reguleringsmyndigheten for energi (RME) et høringsinnspill om korrigering av rammevilkår, der vi også stiller grunnleggende spørsmål ved hele modellen.

Reguleringsmyndigheten for energi (RME) kom i sommer med forslag om store endringer i hvordan rammevilkår skal beregnes i reguleringsmodellen. Samfunnsbedriftene Energi sendte i forrige uke inn våre innspill.
Vi er positive til at RME ønsker å gjøre korrigeringer for å få inntektsrammen mest mulig riktig, men er likevel skeptiske til om forslaget gir bedre insentiver til effektiv drift, utvikling og utnyttelse av strømnettet.
Som også omtalt i denne artikkelen i Europower, «Nye inntektsregler gjør at Norges nest minste nettselskap gir opp», stiller vi grunnleggende spørsmål ved hele modellen, og om hele reguleringen bør endres.

Møtes bransjens ufordringer?

Samfunnsbedriftene Energi stiller spørsmål om reguleringen slik den er i dag, egentlig svarer på de utfordringene kraftbransjen har nå, med enorm etterspørsel etter tilgang på mer strøm og større kapasitet på nettet.
I vårt høringssvar påpeker vi at det bør legges mindre vekt på sammenligning med andre og at selskapene i større grad bør få kostnadsdekning ut ifra det nettet de faktisk har.
Bransjen går fra nyttår fra en 40/60 fordeling til en 30/70 fordeling av egne kostnader vs. normkostnad. Vi mener denne utviklingen bør stanses, og helst gå i motsatt retning mot en 50/50.
Last ned høringssvaret her

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern