Søk

Nye Føie velger Samfunnsbedriftene

To middelaldrende menn med dressjakker tar hverandre i hånden og smiler til kameraet.
Konserndirektør Audun Grynning i Vidju, gratuleres av Truls Wickholm, direktør i Samfunnsbedriftene Energi. Foto: Kristian Dahl Larsen
|
Publisert:
3. april 2024

Første januar i år trådte fusjonen mellom nettselskapene Hallingdal Kraftnett og Føie i kraft. Det nye selskapet, som eies 50/50 av Ringerikskraft og Vidju, har også fått navnet Føie, og blir medlem av Samfunnsbedriftene Energi.

Fusjonen har vært sett på som et viktig grep for å sikre en god forsyningssikkerhet med god beredskap, samtidig som det vil gi muligheter for å skape lokale arbeidsplasser og utviklingsmuligheter.

Valgte Samfunnsbedriftene

Det nye nettselskapet med sine 60.000 kunder i Hol, Ål, Gol, Flå, Nesbyen, Nore, Ringerike og Hole, vil bli det desidert største nettselskapet blant Samfunnsbedriftenes medlemmer.
- Vi er ekstremt stolte av at «nye» Føie velger Samfunnsbedriftene som sin arbeidsgiver og næringspolitiske organisasjon. Dette er gode nyheter og en tillitserklæring til den jobben vi har gjort gjennom flere år, sier direktør Truls Wickholm.
Han trekker også frem at Vidju og Hallingdal Kraftnett har vært en viktig partner i arbeidsgiverpolitikken og en viktig støttespiller til å eksemplifisere de utfordringene distriksselskapene står i overfor myndighetene.
- Vi er særlig fornøyde med at det nye selskapet har lyst til å være med å utvikle oss og vil bidra til at vi kan få større gjennomslag på vegne av selskapene vi representerer, påpeker Wickholm.

God prosess

Flere alternativer ble evaluert og vurdert av det nye selskapet.
- Det var en vurdering av flere muligheter, men vi falt ned på Samfunnsbedriftene etter en god prosess der flere ble involvert, sier konsernsjef Audun Grynning.
- For oss handler det om å ha en organisasjon som leverer det vi har behov for på arbeidsgiversiden, men som også kan sørge for at vår stemme blir hørt hos regjeringen og i andre myndighetsfora.
Det praktiske rundt sammenslåingen og navnebyttet vil skje i løpet av året.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern