Søk

Samfunnsbedriftenes Bærekraftdag 2023:

Østfold Energi ser forretningsmuligheter innen bærekraft

Martin Fledsberg holder foredrag for forsamling.
Martin Fledsberg Vatne på Samfunnsbedriftenes bærekraftsdag. Foto: Jill Johannessen.
|
Publisert:
9. mars 2023

Det lokalt eide kraftselskapet Østfold Energi kunne på Samfunnsbedriftenes bærekraftdag fortelle om store forretningsmuligheter innen bærekraft og den grønne omstillingen.

Tirsdag 7. mars ble Samfunnsbedriftenes bærekraftdag arrangert. Her fikk deltagerne et godt innblikk i hva som rører seg på bærekraft i landet, samt en oversikt over hvilke regulatoriske krav man i stadig større grad må forholde seg til. Et av de inspirerende innleggene kom fra Østfold Energi.

Store forretningsmuligheter

«Bærekraft i alt vi gjør» åpnet Østfold Energi sin presentasjonen med. Og nettopp det leverer selskapet på. For Østfold Energi er bærekraft ikke bare et «buzzord», men en forretningsmulighet for vekst og utvikling. Hvordan kan så et lokalt kraftselskap skape store verdier i den grønne omstillingen? Østfold Energi virker å ha svaret.
Selskapet er en tradisjonell vannkraftprodusent, men har lagt en forretningsstrategi som utforsker nye muligheter. De utvikler en god portefølje bestående av alt fra grønn industri, fjernvarme, vannkraft, vindkraft, solkraft, hydrogen, karbonfangst og nye energisystemer til forskning & utvikling.
– Vi ser ikke på bærekraft som skummelt, men som en del av vår forretningsstrategi, sier Martin Fledsberg Vatne, direktør for strategi og forretningsutvikling fra scenen.
Ifølge Vatne vil de nye forretningsområdene også sørge for bedre økonomisk stabilitet, hvilket vil bidra til at utbyttene til eierne blir mindre avhengig av en volatil kraftpris. Så langt har de nye selskapene – start-ups/scale-ups – skapt nesten 50 nye lokale arbeidsplasser siden 2019 og bidratt til god avkastning for eieren. De nye vekstselskapene vil også øke den langsiktige verdien av selskapet, ifølge Vatne. I tillegg vil initiativene bidra til å fjerne klimagassutslipp og fremme lokal bærekraft.
– Østfold Energi er et godt eksempel på verdien til de lokale energiselskapene og deres viktige ansvarsrolle innen energiomstillingen, sier Truls Wickholm, direktør for energi i Samfunnsbedriftene.

Satt seg store mål

Østfold Energi er ikke redd for å satse stort og har satt seg hårete mål i sin bærekraftstrategi. I bærekraftstrategien er selskapet tydelig på at de opererer basert på tre pilarer – samfunn, økonomi og klima- og miljø.
Frem til 2027 ønsker selskapet blant annet å redusere eget CO2-utslipp med 67 prosent, øke egen fornybar kraftproduksjon, øke andelen kvinner i selskapet, redusere sykefravær, bidra med nye lokale arbeidsplasser og levere god avkastning til eier. Selskapet jobber aktivt for å støtte opp om FNs bærekraftmål og vil med målene i sin bærekraftstrategi bidra til hele 11 av 17 FNs bærekraftmål.
– Vi er stolte av det gode bærekraftarbeidet til våre medlemmer. De utøver bærekraft i praksis hver dag som energiselskap og som ansvarlige arbeidsgivere. Det heier vi på, sier Truls Wickholm.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern