Søk

– Positive takter fra Statkraft

Statkraft har allerede 123 vannkraftverk med samlet installert effekt på 10 910 MW. Nå vil de investere ytterligere. Her fra Reinsfors dam nær Mo i Rana.
|
Publisert:
10. januar 2024

Statkraft varsler betydelig kraftutbygging i Norge. Det er akkurat hva Samfunnsbedriftene Energi har etterspurt. Nå venter vi at regjeringen vil følge opp.

Vi trenger mer kraft og mer nett. Noe konkret mål fra regjeringen utover det, lar vente på seg. I mellomtiden er det likevel positivt å se at statens eget kraftselskap, Statkraft, nå ser ut til å fatte større interesse for kraftutbygging i Norge igjen, og ikke bare satse på mer vann-, vind- og solkraft andre steder enn i Norge.
I Samfunnsbedriftene Energi har vi pekt på dette tidligere, i en kronikk der vi så på hva vi ønsker oss av en ny Statkraft-sjef. Der skrev direktør Truls Wickholm blant annet;
«Det er flott at Statkraft er Europas største leverandør av fornybar energi med virksomhet i flere verdensdeler. Men like viktig er det med satsing i Norge, der vi har et åpenbart og økende behov for mer kraftproduksjon.»
Det er derfor med glede at vi ser at Statkraft nå har planlagt investeringer i vann- og vindkraft i Norge på mellom 44 og 67 milliarder kroner. Det vil etter det Statkraft varsler, øke effekten i vannkraftverkene med over 20 prosent, altså mellom 1500 og 2500 MW. I tillegg planlegge 2,5 TWh ny vindkraft på land.
– Det er oppløftende å se at Statkraft nå vil fokusere på utbygging og økt kraftproduksjon i Norge. Som tidligere påpekt, må de også gjerne gjøre dette i samarbeide og god dialog med mindre selskap og de berørte kommuner. På den måten vil de ikke minst får større aksept for vindkraftutbygging på land, påpeker Wickholm.
Nå ser han frem til at også regjeringen kommer med klare mål for både kraftproduksjon og nettutbygging, slik at det åpner for muligheter til å nå de fastsatte klimamålene.

Les mer om

Mona Adolfsen
Bilde av næringspolitisk rådgiver Mona Adolfsen.
Næringspolitisk rådgiver
413 34 819
Send en e-post

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern