Søk

Politiske møter

Positive til en nasjonal energiplan

Rekken av møter med politiske partier denne gangen, ble avsluttet med Venstre. Her møtte Tina Melfjord og Kristian Dahl Larsen for Samfunnsbedriftene Energi.
|
Publisert:
22. januar 2024

Sesongen for politiske møter er i full gang. I tillegg til Frp, har vi i Samfunnsbedriftene Energi nå også hatt møter med Rødt, MDG og Venstre. Av våre saker er det i første rekke nasjonal energiplan som fenger, men også andre saker er av interesse.

For Samfunnsbedriftene Energi er det viktig at også de politiske partiene i opposisjon får et klart overblikk over vår agenda og viktigste energipolitiske saker.
Nå har vi lagt frem dette også til medlemmer i energi- og miljøkomiteen fra både Rødt, MDG og Venstre.
Gjennomgående fatter politikerne stor interesse for ideen rundt en nasjonal energiplan som skal favne planer og klare mål for både produksjon og nett, sett i lys av forventninger til fremtidig forbruk.
Samfunnsbedriftene Energi er også ved en hver anledning tydelige på at det er behov for mer kraftproduksjon og ikke minst mer nett. I den forbindelse peker vi også på utfordringene som nettselskapene har i forhold til dagens modell for inntektsreguleringen. Modellen bidrar ikke til å støtte oppunder forskuttering av nettutbygging slik vi ser det og bidrar dermed ikke til at vi når klimamålene som regjeringen har satt. Dette er også noe vi møter stor forståelse for hos flere av partiene.

Interesse for strømsalg

Sist ut av partiene i denne omgang var Venstre, der Tina Melfjord og Kristian Dahl Larsen stilte for Samfunnsbedriftene Energi. Her ble også strømsalg diskutert nærmere. Ikke minst viste Ola Elvestuen interesse for våre innspill om hvordan vi skal få til en sunnere konkurranse der selskap som til stadighet bryter regler og forskrifter skal bli straffet for dette.
Administrasjonen i Samfunnsbedriftene Energi vil nå fortsette med møter med de politiske partiene og deres representanter i energi- og miljøkomiteen. I slutten av måneden står Arbeiderpartiet for tur.

Les mer om

Mona Adolfsen
Bilde av næringspolitisk rådgiver Mona Adolfsen.
Næringspolitisk rådgiver
413 34 819
Send en e-post

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern