Søk

Samfunnsbedriftene ryddet strender på Hovedøya

Et knippe med strandryddere under Samfunnsbedriftenes strandryddeaksjon på Hovedøya i Indre Oslofjord 13. september 2023. Foto: Jill Johannessen.
|
Publisert:
14. september 2023

Det skal erkjennes: Værgudene smilte til oss da vi på onsdag ettermiddag 13. september tok en av Ruters nye elektriske båter fra Oslo sentrum og ut til historiske Hovedøya for å plukke søppel langs strandlinjen.

Solen hjalp utvilsomt til. Men den gode stemningen skyldtes nok like mye at vi gjorde noe meningsfullt sammen. Vår lille dugnad på en øy i Indre Oslofjord var Samfunnsbedriftenes bidrag til den nasjonale strandryddeuken.
Og hvem skulle trodd at søppelrydding kunne være moro? Latteren satt løst mens vi gikk langs stranden og fylte våre sekker med alt fra isopor, plastbiter, korker, knust glass, kanyler og plastposer.
Mann som plukker søppel viser frem en kanyle.
Ja, dessverre finner man også brukte kanyler på Hovedøya. Foto: Jill Johannessen.
Det er lett å tenke at «bærekraft» er noe litt teoretisk. Noe som selvfølgelig er veldig viktig, men som like fullt krever både Power Point-presentasjoner og begrepsavklaringer.

Med en pose i hånden

Men når man går der og fyller en plastpose med søppel, så blir man minnet på at bærekraft kan være ganske enkelt. Det er noe man gjør. Helst sammen. Og gjerne ute i naturen.
Det er kanskje noe av kjernen i det hele? Bærekraft krever samarbeide. Og det krever vilje. Det er lettere å få til mens man har hyggelige samtaler med andre. For eksempel med gode kolleger.
En kvinne og en mann rydder søppel på en strand. I bakgrunnen en by.
Strandrydning åpner øynene for hvor mye søppel som havner i havet. Her ser vi Barbro Noss og Øivind Brevik. Foto: Jill Johannessen.

Et par hansker kan deles

Noen delte til og med et par med hansker, slik at én gikk og plukket med den høyre hansken og en annen gikk og plukket med den venstre. Da har man nok skjønt noe vesentlig.
Men det er sant: Det er ingen ulempe at solen skinner når man går og plukker andres søppel. Vi får krysse fingrene for neste gang.
Kvinne som rydder en strand for søppel holder frem noe hun har funnet mens hun smiler mot kamera.
Det gir en egen tilfredstillelse å rydde en strand for søppel. Her ser vi Samfunnsbedriftenes Tove Auren. Foto: Jill Johannessen.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern