Søk

Seminar om seniorpolitikk

– Seniorene er en arbeidsressurs vi må bruke

Kari Østerud holder foredrag for forsamling.
Direktør Kari Østerud i Senter for seniorpolitikk snakker på seminaret om seniorpolitikk som ble avholdt 21. november 2022. Foto: Berit Solli
|
Publisert:
28. november 2022

– Vi må bidra til at medlemsbedriftene forblir attraktive for litt eldre arbeidstakere, sier Barbro Noss i Samfunnsbedriftene. Den 21. november holdt partene et seminar for å få seniorer til å stå lenger i arbeidslivet.

- Vi vet fra vår arbeidslivsundersøkelse at det er blitt vanskeligere å rekruttere folk som har den nødvendige kompetansen. Og det blir nok enda mer krevende fremover, sier Noss som er assisterende direktør i Samfunnsbedriftene.
- Vi vil bidra til at medlemsbedriftene våre har nok og riktig arbeidskraft. Det er lurt å legge til rette for å beholde gode arbeidstakere lengre. Seniorene blir gull verdt framover.

Enige om flere punkter

Seminaret som hun var vertskap for, er en del av samarbeidet om seniorpolitikk som Samfunnsbedriftene har med fagforeningene Fagforbundet, Akademikerne, YS, Tekna og Unio. På seminaret ble det enighet om å jobbe videre med:
  • Seniorpolitikk må på dagsordenen
  • Vi trenger mer kunnskap både på arbeidsgiver- og arbeidstakersiden sentralt og ute i bedriftene
  • Det må jobbes med å endre holdninger
Senter for seniorpolitikks direktør Kari Østerud og seniorrådgiver Olav Eikemo var invitert for å drøfte hva som skal til for å holde seniorene lenger i jobb.

Godt samarbeid mellom partene

- Det er veldig sjelden at en arbeidsgiverorganisasjon får med seg fagforeningene og diskuterer den felles utfordringen det er å få arbeidstakere i sekstiårene til å jobbe lenger, sier Østerud.
Pensjonsleverandøren KLP var med for å bidra med relevant statistikk rundt pensjonering i de kommunale selskapene.
Partene ble raskt enige om å jobbe med seniorpolitikk også utenom tariffoppgjøret. I årets hovedtariffoppgjør ble bestemmelsen om seniorpolitikk i Bedriftsavtalen endret.
- Vi har nå gått fra å regne opp mulige seniortiltak, til å legge inn formålet med å drøfte seniortiltak i bedriftene – å motivere arbeidstakerne til å stå lengre i arbeid, sier Noss.

Senter for seniorpolitikk

Denne artikkelen er basert på en artikkel som er skrevet av Senter for seniorpolitikk. Senter for seniorpolitikk holder innlegg og foredrag for grupper av ledere, tillitsvalgte, HR-folk og eldre arbeidstakere.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern