Søk

Starter arbeidet med nettutjevning til høsten

Mann som jobber med kabler i mast.
Foto: Jill Johannessen
Skrevet av:
Mona Adolfsen
|
Publisert:
2. juni 2022

Olje- og energiminister Terje Aasland lover å sette i gang arbeidet med en nettutjevningsordning til høsten. - Det er bra. Men det er viktig at han ikke venter på utredninger, sier Cecilie Bjelland i Samfunnsbedriftene Energi.

Regjeringen ga i Hurdalsplattformen et helt klart signal om at man ønsket en permanent og mer stabil løsning for nettutjevning som ikke skulle utvikle seg gjennom tildelinger over statsbudsjettet. Dette er noe bransjen også har ventet på. Foreløpig har vi imidlertid sett og hørt lite til det.
Men til høsten starter arbeidet, lover olje- og energiminister Terje Aasland. I forbindelse med onsdagens innlegg på Distriktsenergis årskonferanse, ble han direkte utfordret på dette spørsmålet.
- Vi har ikke startet arbeidet enda, men vil gjøre det nå. Jeg kan love at i løpet av tidlig neste høst skal vi starte arbeidet for å få en permanent løsning, sa Aasland til forsamlingen.
Enkelte har stilt spørsmål om hva statsråden mener med høsten. Når er det? Vi kan i hvert fall forvente at det vil skje før årsskifte.

Positiv, men kommer med advarsel

Cecilie Bjelland, direktør for Samfunnsbedriftene Energi, er glad for at Aasland nå kommer med så klare signaler om oppfølgingen av dette punktet fra Hurdalsplattformen.
- Denne regjeringen har vært tydelig på utjevning av nettleien og det er fint at det nå kommer signaler om oppfølgning. Men statsråden bør ikke falle for fristelsen og utsette oppfølgningen i påvente av utredninger. Her er det rom for et «både og». Han kan si ja takk til umiddelbar økning til utjevning over statsbudsjettet, fra 20 millioner kroner i dag til 300 millioner kroner – mens vi venter på utredning og vedtak av ny modell, påpeker Bjelland.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
E-post: Invoice.155358@vismabpo.no
EHF: 9908912868222
Samfunnsbedriftene 155358
c/o Azets Insight AS Postboks 8930
7439 Trondheim
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern