Søk

Strømstøtteordningens framtid

Pengesedler.
Foto: Samfunnsbedriftene
|
Publisert:
8. mars 2022

Strømstøtteordningen blir videreført. Det er budskapet fra vår nye statsråd Terje Lien Aasland. Detaljene er ikke kjent, men mye tyder på at det jobbes intenst med å få alt klart.

Med rekordhøye strømpriser i sin første uke som statsråd har de første dagene blitt preget av spørsmål om hva regjeringen vil gjøre for å redusere strømprisene for kundene. Aasland har vært klar på at kundene fortsatt skal få støtte, men han har ikke sagt noe konkret om hvordan ordningen skal utformes i april eller månedene som følger. Vi ser fram til en avklaring av denne særdeles viktige saken.
Samfunnsbedriftene har etter et felles møte med forrige statsråd i februar, sendt et notat til OED som tar for seg utfordringene med høye priser og hva som kan og bør gjøres.
Vi har i dag følgende situasjon og problem:
  • Markedet virker, men vi er inne i en periode som trenger ekstra tiltak.
  • Vi har i hovedsak et prisproblem, ikke et hydrologisk problem.
  • Uforutsette høye og varierende priser er ikke gunstig for noen – verken for myndigheter, kraftbransjen, industrien eller konsumentene.
Samfunnsbedriftene mener vi bør beholde dagens markedsløsning som har vist seg å fungere godt i normale tider. Men myndighetene bør i tillegg innføre et permanent sikkerhetsnett som sikrer husholdningene og energimålt næring, mot ekstremt høye strømpriser.
Det pågår en heftig debatt om dagens støtteordning. Diskusjonen omfatter både støtteandel, makspris og hvem som skal omfattes av ordningen. Internt i bransjen er det også en diskusjon om hvem som bør håndtere ordningen.
Samfunnsbedriftene mener dagens sikringsløsning har vist seg å fungere relativt godt. Denne ordningen bør derfor videreføres, med noen justeringer. Den viktigste endringen er etter vårt syn at små og mellomstore næringskunder bør inkluderes i ordningen.
Les Samfunnsbedriftenes forslag i notatet til OED

Les mer om

Last ned

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern