Søk

Medlemsbesøk

Tro på Kragerø Energi også i fremtiden

Daglig leder Bjørg Holte, nettsjef Nils Martin Stensholt, leder for installasjon Dag Heiberg Johnsen og økonomiansvarlig Christine
|
Publisert:
7. mars 2024

Kragerø Energi har jobbet bevisst med arbeidsmiljø de siste årene. Det har betalt seg. Nå håper ledelsen at flere av lærlingene også vil bli i Kragerø. For selskapet bidrar betydelig i lokalsamfunnet. Det viser ringvirkningsregnskapet de har gjort.

Kragerø er kjent som sommersted med et aktivt og betydelig hytteliv. I sommermånedene øker antallet innbyggere fra 11.000 fastboende til rundt 3 ganger så mange. Med sine 495 øyer og holmer, og stort antall hytter med ønsker om både strøm og fiber, er det en til dels utfordrende oppgave både nettselskapet Vestmar Nett, og fiberselskapet Kragerø Bredbånd har. Men dette er noe de har taklet fint i Kragerø.
På besøk hos Kragerø Energi, kan flere i ledelsen fortelle om de utfordringer selskapet har hatt, og fortsatt har, men også om hvordan de har løst en del problemer. Nettsjef Nils Martin Stensholt forteller blant annet at de har gjort store investeringer de siste årene, men at endringene i effektivitetsberegningen fra RME, har falt positivt ut for deres del.
Det har vært en stor fordel at man nå hensyntar antallet overganger av kabler mellom sjø og land, i stedet for antallet kilometer, slik det var tidligere.

Ønsker endring i inntektsreguleringen

Men fortsatt ønsker de endringer i inntektsrammemodellen, og støtter godt opp om Samfunnsbedriftene Energis arbeide med å endre fordelingen på 30/70, til 70/30, slik at det legges større vekt på selskapenes kostnader og mindre vekt på normelskapene.
Kragerø Energi er et mindre selskap, og slik ønsker de også å forbli. De gir gode inntekter til eieren, selv om det nå antydes at utbyttene fremover kanskje ikke kan bli like store som det kommunen ønsker seg. Men som hos mange andre selskap, er det viktig at man ikke ser utelukkende på kraftselskapets resultat.
Driften trekker med seg mye annet, og Krager Energi har derfor laget et ringvirkningsregnskap som viser at kraftselskapet bidrar til både flere virksomheter, mer kapital og flere sysselsatte i kommunen.

Trivsel

Bjørg Holte er konsernsjef i Kragerø Energi. Hun overtok høsten 2021. Det var ikke bare rosenrødt i selskapet hva angikk trivsel og det har blitt jobbet bevisst med å inkludere de ansatte. I tillegg har det vært noen utskiftninger.
Dette er imidlertid et tilbakelagt stadium og tidligere i år fikk de utnevnelsen «Great place to Work». Nå håper de også å lokke til seg flere dyktige medarbeidere, eller gjerne beholde flere av de lærlingene de har knyttet til både nettselskapet og installasjonsselskapet.
De har dyktige lærlinger, men sliter med å beholde dem. Mange av dem vil videre i ingeniørutdanning og de fleste har heller ingen tilhørighet til Kragerø. Tilgang på kompetanse er derfor en av utfordringene Kragerø Energi ser i fremtiden.

Les mer om

Mona Adolfsen
Bilde av næringspolitisk rådgiver Mona Adolfsen.
Næringspolitisk rådgiver
413 34 819
Send en e-post

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern