Søk

Nytt medlem i Norske Havner:

Velkommen, Narvik Havn!

Kjell-Olav Gammelsæter og Børge Edvardsen Klingan i halvfigur som hilser med albuen.
Havnedirektør Børge Edvardsen Klingan og direktør Kjell-Olav Gammelsæter tar et koronavennlig «albuedunk». Foto: Anna Ljunggren.
|
Publisert:
8. mars 2022

Norske Havner er svært glade for å ønske Narvik Havn velkommen som nytt medlem. I Narvik er det mange spennende planer for det grønne skiftet, og havna vil være sentral i denne utviklingen.

– Narvik Havn er en viktig havn i en by med store utviklingsplaner. Ikke minst er vi opptatt av å se sjø og bane i sammenheng. Her er en videreutvikling av jernbanen østover til Finland og Sverige viktig for fremtiden, sier havnedirektør Børge Edvardsen Klingan i Narvik Havn KF.
Nå har de også blitt medlem av Norske Havner, som er den store interesse- og arbeidsgiverforeningen for norske havner.

Sentralt logistikk-knutepunkt

Narvik Havn er et svært sentral logistikk-knutepunkt i Nord-Norge. Hvert år skipes det ut 18–20 millioner tonn last. Det meste av dette er malm fra de svenske gruvene i Kiruna og Kaunisvaara, men med havnas strategiske beliggenhet og gode infrastruktur, ligger forholdene til rette for alle typer konteinerbasert last.
– Da er det viktig for oss å være en del av Norske Havner og dra nytte av den kompetansen og de kontaktene som organisasjonen har, sier Børge Edvardsen Klingan.
Det er igangsatt en utvidelse av containerarealet i Narvik Havn på ca 45.000 m2. Det er mer enn det dobbelte av det Norges største terminal i Oslo i dag håndterer. Narvik Havn fikk i 2005 status som TEN-T «kjernenettverkshavn» i EU-systemet. I Norge er det kun Oslo som har denne statusen i tillegg til Narvik.

Grønt skifte

– Narvik Havn har derfor en svært sentral rolle, og det er veldig hyggelig at de nå ønsker å være medlem. Med Narvik på plass er samtlige store havner i Norge medlem i Norske Havner, sier direktør Kjell-Olav Gammelsæter i Norske Havner.
– I Narvik er det store planer for investeringer i det grønne skiftet, og her vil havna ha en viktig rolle. Norske Havner jobber mye med grønne arbeidsplasser og grønn næringsutvikling, og vi setter derfor stor pris på å ha Narvik Havn med på laget, sier han.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern