Fra ventre: Direktør for Aust-Agder Museum og Arkiv, Jan Ledang. Børg Åse Wølneberg og Kjell-Olav Gammelsæter fra KS Bedrift
Fra ventre: Direktør for Aust-Agder Museum og Arkiv, Jan Ledang. Børg Åse Wølneberg og Kjell-Olav Gammelsæter fra KS Bedrift
Aust-Agder museum og arkiv:

Godt bevart – vel fortalt

Kultur, arkiv, opplæring og IKT • Andre bransjer

Dette er slagordet for Aust-Agder museum og arkiv. Et slagord som sier mye om hva de arbeider med. Her tar de godt vare på gjenstander og dokumenter fra fortiden, og de legger stor vekt på å formidle til nye generasjoner.

KS Bedrift var på besøk hos museet i anledning at Jan Ledang har tatt over som direktør. Vi fikk omvisning og orientering om museet fra en engasjert direktør, ikke minst inne i det flotte nybygget, Kuben. Den ble åpnet i 2014 og gir blant annet helt nye muligheter for flotte utstillinger, noe vi fikk se flere eksempler på.

For ikke lang tid tilbake ble også Setesdalsmuseet og Grimstad bys museer en del av Aust-Agder museum og arkiv. En av de største oppgavene for den nye lederen er derfor å forene de ulike museenes oppgaver og tradisjoner på en god måte. Ellers er det å ha både museum og arkiv sammen en spennende kombinasjon som de ønsker å utnytte i tiden fremover.

Så, skulle du være i Arendal, Grimstad eller Setesdalen: Ta turen innom museet og få med deg godt formidlet fortid!