Bodø Spektrum: Her skapes opplevelser for hele Nord-Norge

Kultur, arkiv, opplæring og IKT • Andre bransjer

Nord-Norges største arena for idrett og breddekultur heter Bodø Spektrum. Anlegget har nær 550.000 besøkende i året og tilbyr blant annet vann med sommertemperatur året rundt.

«Dette er en kjempeartig arbeidsplass», forteller daglig leder i Bodø Spektrum, Steinar Bang Hansen. «Vi holder et høyt aktivitetsnivå med trening, idrettsarrangement, events, kulturtilbud samt lek og moro for mange barn.»

Bodø Spektrum omfatter Nordlandshallen og Bodøhallen, Nordlandsbadet og en avdeling for spa og velvære. «Fra 2015 av drifter vi også Asmyra Stadion, Bodø Glimts stolte hjemmearena», forteller Bang Hansen.

Bilde: Steinar Bang Hansen, daglig leder Bodø Spektrum

To flerbrukshaller

Med sine 12.600 km² er Nordlandshallen Norges største fotballhall. Ut over en rekke idrettsarrangementer er hallen blant annet blitt brukt til bil-show og delfinaler i Grand Prix.

Bodøhallen er en moderne flerbrukshall på 2.500 km². «Med enkle grep kan den gjøres om til et intimt konsertlokale», kan Bang Hansen fortelle. Men også her er det mest idrett, særlig håndball. I tillegg brukes hallen til konferanser, messer, events og utstillinger.

Moderne svømmeanlegg
Med flere basseng er Nordlandsbadet et moderne badeanlegg. Her tilbys alt fra svømmekurs, mosjonssvømming, vannaerobic, badeparty, babysvømming og egen trening i varmebasseng. Badet har også sklier, stupebasseng og strømkanal.

«Her har vi sommer hele året», humrer Bang Hansen.

Men han legger til at alle suksesshistoriene innen behandling gjør inntrykk. Det er givende å se folk som første gang kom inn i rullestol eller gåstol – etter mye terapeutisk trening i vann – til slutt gå på egen hånd. «Sånn sett har vi et viktig samfunnsoppdrag», forteller den daglige lederen.

Bodø kommune eier
Bodø Spektrum er et kommunalt foretak i Bodø kommunes eie. «I tråd med eiers ønske leier vi ut lokaler til næringsaktører som passer inn i konseptet vårt», forteller Bang Hansen. Dette gjelder blant annet et Spa-behandlingsstudio, et ballettstudio, legevakt og en café.

«Det er viktig at eieren har en klar strategi og er tydelig på hva den vil med et foretak», understreker den engasjerte daglige lederen.

De siste årene har Bodø Spektrum hatt balanse i økonomien. «Men selv om vi har gode besøkstall å vise til, lener vi oss ikke tilbake. Vi jobber på for å skape et stadig bedre tilbud til innbyggerne», avslutter Bang Hansen.