Black Friday: De late skal redde verden

Black Friday: De late skal redde verden

Fredag. Slenge beina opp og – puuuh! – redde verden litt. For jeg orker ikke stå i kø til kjøpesenteret. Kan ikke tenke meg noe verre enn å lete etter parkeringsplass. Det er «Black Friday» – eller Svartfreddan’ som jeg liker å kalle den.

For vi som ikke gidder å sikre oss ultra-billige-super-tilbud kan sole oss i glansen fra den grønne glorien. Eller? For jeg tar ikke snarveien og shopper på nettet i stedet? Bruker tilbudene som varer helt til «Cyber Monday»?

Nei, ikke i dag. I dag legger jeg inn neste «reparasjons-café» i kalenderen. På vaskerommet har jeg en eske merket «Reparasjon». Dit kommer sko som skal såles om, skjorter som mangler en knapp og ullsokker som skal stoppes. Krumkakejernet med dårlig kontakt skal få en sjanse så det er klart til julebaksten.

Har du reparasjonsverksteder der du bor? Det er verd å sjekke. Og tenk så mye enklere å få reparert, enn å BÅDE kjøpe nytt OG kvitte meg med det gamle. Jeg er jo så fornøyd med de gode skoene. Det er jo bare sålen som er litt tynn akkurat der jeg sliter dem mest.

Nå er forresten rydding blitt trendy. Jeg kom så langt som å se en film på YouTube om hvordan Marie Kondo skaper orden i kaoset. Jeg begynte nesten å rydde selv. Men så fant jeg ut at det var enklere å invitere til byttefest. Da trenger jeg ikke rydde i forkant – bare ta frem der og da.

Og det jeg bytter til meg går rett inn i skapet. Det blir mer tungvint for de som kommer på byttefesten, men dem om dét. Jeg kan få tid til å lage skikkelig god mat til dem. Noe fra Bondens marked, eller REKO-ringen. Det er en skikkelig enkel måte å velge kortreist mat, og jeg får ofte en god oppskrift på kjøpet.

Jeg skal lage mye mer mat enn vi trenger. Det høres kanskje ikke ut som noe som gagner mitt klima-fotavtrykk? Men jeg skal love deg; restemat – dét er snadder for oss late!

Foto: Roberto Nickson