Rokk’n’roll inn i en sirkulær fremtid

Rokk’n’roll inn i en sirkulær fremtid

Hva om avfallet ditt var så mye verd at du ikke ville gi det fra deg?

Fikk du med deg nyhetssaken for noen uker siden om den plasten som ikke ble gjenvunnet? KS Bedrift løftet problemet til den nasjonale dagsorden. Nå kjemper gründere om å få investorenes oppmerksomhet for å gjenvinne plasten her til lands.

Som Johan Golden sa i Nytt på Nytt i NRK: «Jeg har en løsning: Vi bygger en fabrikk også gjenvinner vi hardplast.» Og makkeren hans, Halvor Johansson, drodlet over temaet plast i havet som kommer inn i menneskekroppen og … ut  igjen: «Til slutt vil vi kunne bli vår egen 3D-printer». 

Men hva om vi tar ham – nesten – på ordet. Hva om vi beholder plasten vi skulle sendt til gjenvinning? Ta en tur på loftet og se om oldemors gamle rokk står der. Kan du spinne plasttråd av plasten din?

I så fall kan du få en tråd som kan levere plast inn i 3D-printeren. Ok, det krever litt trening å spinne sin egen tråd, men spinn videre på tanken: Tror du vi kommer dit? 

I mellomtiden kan du i hvert fall tenke på om det du i dag kaster kunne hatt verdi for deg. Kan det repareres? Kan det brukes på en annen måte? Og det du ikke trenger, det tar ditt lokale avfallsselskap hånd om. De samler inn og får det sendt til gjenvinning.

Det eneste du trenger å gjøre – om du ikke allerede har hentet frem rokken, da – er å levere plast, og annet avfall, sortert og levere til gjenvinning passe rent. Lurer du på hvordan, så sjekk sortere.no.