Politisk debatt
Vis hele kalenderen

Sirkulære skatter på Arendalsuka

Sirkulære skatter på Arendalsuka

Vi produserer og forbruker altfor mange tekstiler. Sånn kan vi ikke fortsette. Hva kan Stortinget gjøre for at tekstilene varer lenge og kan gjenvinnes? Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs inviterer til debatt under Arendalsuka, tirsdag 16. august kl. 10-10:50 i Kirkekjelleren.

Alle kan gjøre noe for at tekstiler skal belaste klima og miljø mindre. 
Designere, produsenter, varehandelen, gjenvinningsindustrien og forbruker.

Vi i Samfunnsbedriftene spør hva Stortinget er villige til å vedta for at vi her i Norge skal fikse tekstilfloken. Hva er det produsentene skal ha ansvar for? Hvordan kan merverdiloven få ned overproduksjon av tekstiler? Kan riktig skattlegging øke ombruk og få ned nykjøp? Hva trengs av forskning og innovasjon?

Vi får innspill fra Regnskap Norge, Fretex, Oslo MET, NF&TA (Næringsklyngen for tekstiler i Norge)  og Samfunnsbedriftene.

Innspillene blir diskutert av et panel bestående av:

  • Linda Monsen Merkesdal (Ap), Energi- og miljøkomiteen, Stortinget
  • Tom-Georg Indrevik (H), Ordfører i Øygarden kommune
  • Helene Øyangen Lindeberg, forsker, SINTEF

Stortinget sitter med nøkkelen til å få verdikjeden til å fungere i alle ledd. Velrettede skatter og avgifter kan gjøre tekstilavfall om til nye skatter.

Om arrangementet

Tid: tirsdag 16. august kl. 10-11

Sted: Kirkekjelleren, med inngang fra Friergangen 2

Hvem: Åpent for alle

Pris: Arrangementet er gratis

Link til arrangementet på Arendalsuka.no


Bildet over viser en skypympe utenfor Arendal sommeren 2014. Det er ikke ventet slike skypumper under årets Arendalsuka, men i takt med klimaendringene kan det bli flere slike langs norskekysten fremover. (Foto: Espen Bierud / Unsplash)