Teknologi og digitalisering i avfallsbransjen

Teknologi og digitalisering i avfallsbransjen

Årets siste samling i nettverk for egenregi fortsetter reisen innen teknologi og digitalisering i avfallsbransjen. Den digitale samlingen finnner sted på Zoom den 2. november.

Vårens nettverkssamling ga et overordnet blikk på 5G-teknologi og erfaringer med RFID-brikker i Sverige. Dette var et populært tema og tiltrakk seg rekordmange deltakere.

Denne gangen gjør vi et to-timers dypdykk hvor vi blant annet ser på erfaringene til de som faktisk bruker RFID-merking av beholdere med tilhørende digitale systemer.

Innledere

Deltakerne får innledninger fra to medlemmer i Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs, samt fra en svensk kommunal avfallsaktør.

Renovasjon i Grenland (RIG) og Risør- og tvedestrandregionens Avfallsselskap (RTA)

RIG og RTA samarbeider for tiden tett om RFID. Følgende representanter vil holde en felles innledning om deres ulike erfaringer:
• Daglig leder Tor Georg Hagane i RTA innførte RFID på bilene i 2005. Noe har gått bra, noe mindre bra. Han vil fortelle om erfaringene så langt.
• Prosjektleder Bjørn Gjersvik Fjellvang i RIG leder implementeringen av RFID i Grenlandsregionen.

Sørmland Vatten och Avfall, Sverige

Fra Sverige har vi med oss Cecilia Åstrøm, fra renhållsadministrasjonen i Sørmland Vatten och Avfall. De eies av kommunene Katrineholm, Flen og Vingåker i Mälardalen.

Cecilia er systemutvikler/gruppeleder, har jobbet med renovasjon i 20 år og har lang erfaring med RFID og veiing. Foruten dette, vil hun dele sin erfaring med RFID i hverdagen og hva som skal til for alt fungerer, samt videre utvikling av systemet.

Vi legger opp til en åpen og interaktiv samling med god tid til spørsmål, kommentarer og erfaringsdeling.

Vi tror dette blir et spennende dykk videre inn i teknologiens og digitaliseringens verden.

Høres dette spennende ut? Da holder du av 2. november fra 0900-1100 og melder deg på!

Praktisk informasjon

Målgruppen for samlingen er avfallsbedrifter og kommuner som driver husholdningsrenovasjon i egenregi. Vi ønsker både tidligere og nye deltakere velkommen til nettverkssamlingen. Man må ikke ha deltatt tidligere for å ha nytte av samlingen.

Dato/tidspunkt: Tirsdag 2. november kl. 0900-1100

Digital plattform: Zoom

Mer utfyllende informasjon og program kommer utover høsten.

Vi tar forbehold om endringer i programmet og tematikk.

Pris per deltager er kr 990 eks mva. Samlingen er kun for medlemmer i Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs.

 Vel møtt!