Søk

sykefravær

7 tiltak som reduserer sykefravær

To hender
Illustrasjonsbilde. Foto: Rapixel
Webinar - 10. april 2024 7:15 - 12:00
Publisert:
28. februar 2024

Sykefraværsarbeidet kan stjele mye tid og krefter dersom det ikke er på stell. Sykefravær er ikke, som mange tror, en privatsak. Selvfølgelig skal ingen ha dårlig samvittighet for å være syke og borte fra jobben. Så det er viktig å jobbe med miljø, holdninger, nærvær og tilrettelegging slik at ansatte har lyst til å gå på jobb selv om kroppen hangler litt.

En rød tråd gjennom hele prosessen er at lederne stiller krav og tør å ta de tøffe samtalene. Formålet med kurset er at deltakerene skal bli fortrolige med å bruke ulike verktøy, metoder og teknikker som bidrar til redusering av sykefravær til beste for den enkelte, kolleger og arbeidsplassen så vel som brukerne av bedriftens tjenester.
På kurset vil du bli fortrolig medbruken av dette for å mestre ulike type situasjoner og forventninger slik at du kan kjenne deg trygg også ved tilspissede ubehageligheter og krevende tilfeller. Dette bidrar til redusering av sykefraværet til beste for den enkelte, kolleger og arbeidsplassen så vel som for samfunnet.
Ved å redusere sykefraværet skapes større stabilitet, kunder og brukere blir mer fornøyd og trivselen øker. Men til det trengs konkrete effektive tiltak som erfaringsmessig er suksessfaktorer.
Dette blir et hyggelig gjensyn med Live Bressendorf Lindseth som tidligere har hatt temadager for oss om konflikthåndtering og den vanskelige samtalen. Hennes kompetanse er bred, og denne gangen er det den viktige jobben med å redusere eller forbygge høyt sykefravær som står på agendaen. Hun er kommunikasjonsrådgiver og forfatter og 25 års erfaring i å styrke ledergrupper og team, med spesiell fokus på kommunikasjon, motivasjon og relasjonsbygging. Med sin embetseksamen har hun bred teoretisk forankring innen psykologi, sosiologi og pedagogikk. Live Bressendorf Lindseth er kjent fra media som en av landets fremste eksperter på kroppsspråk.

Praktisk informasjon

Tid: 10. april 09.00-14.15
Sted: Digitalt (alle påmeldte får tilsendt lenke til webinaret)
Pris: 3.000 kroner for medlemmer
Påmeldingsfrist:
5. april 2024
Kontakt:
Bjørg Wølneberg
Bilde ac Bjørg Wølneberg. Foto: Jill Johannesen.
Rådgiver
982 49 423
Send en e-post

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern