Søk

Slik kommer du i gang med bærekraftsarbeidet:

Bærekraft + digitalisering = sant

Øivind Brevik og Sigri Sigvaldsen i halvfigur.
NYTT DIGITALT KURS: Øivind Brevik i Samfunnsbedriftene og Sigri Sevaldsen i DigitalNorway er klare med kurs i bærekraft og digitalisering. Kurset starter 29. mars og du kan melde deg på nå. Foto og video: Jill Johannessen
|
Publisert:
16. mars 2022

– Våre medlemmer er opptatte av både bærekraft og digitalisering, men ofte kan det være vanskelig å se hvordan dette henger sammen. Derfor tilbyr vi nå gratis kurs i bærekraft og digitalisering for alle våre medlemmer.

Det sier administrerende direktør Øivind Brevik i Samfunnsbedriftene. Han er overbevist om at mange vil bli med på den digitale læringsreisen som starter 29. mars.
– Vårt samarbeid med DigitalNorway for å bygge opp digital grunnkompetanse hos medlemmene har vært en suksess så langt. Flere hundre har deltatt på de to første læringsreisene. Det er et stort behov for mer kompetanse på digitalisering, og jeg er overbevist om at det samme gjelder for bærekraft. Derfor var det naturlig å kombinere dette, sier han.

Nyskaping, ikke merarbeid

Sigri Sevaldsen i DigitalNorway sier at bærekraft på ingen måte er det samme som merarbeid, eller det motsatte av lønnsomhet.
– Vi vil vise at det tvert imot kan handle om effektivisering og nyskaping; om å rigge seg for fremtiden med digital teknologi og nye forretningsmodeller, og om å ikke bare henge med i tiden – men også få et fortrinn.
Sevaldsen forteller at læringsreisen om bærekraft og digitalisering vil gi mange konkrete råd og tips til deltakerne.
– Samtidig er dette et lavterskeltilbud. Læringsreisen består av webinarer, korte kursmoduler, artikler og mulighet til fordypning. Man trenger ikke slippe alt man har i hendene for å delta. Her er det meningen at man skal sette av 10-15 minutter innimellom andre ting – og likevel få et godt utbytte, sier hun.

Skal gjennomsyre alt

Øivind Brevik er veldig fornøyd med å kunne tilby et konkret kurstilbud på bærekraft.
– FNs bærekraftsmål skal gjennomsyre alt vi gjør i Samfunnsbedriftene. Derfor har vi også en egen bærekraftsansvarlig som skal hjelpe både oss og medlemmene våre til å gjøre de riktige valgene. Utfordringen er ofte at man ikke helt vet hvor man skal starte. Med en læringsreise om bærekraft og digitalisering får medlemmene helt konkrete råd om hva de bør gjøre.
– Jeg håper et slikt kurs kan hjelpe medlemmene våre i å komme ett steg videre. Det tror jeg ganske sikkert vil resultere i bedre og mer effektive tjenester til innbyggere og næringsliv over hele landet.

Lærer av hverandre

For at det skal bli enklere for deltakerne å relatere innholdet til egen virkelighet, vil to medlemmer av Samfunnsbedriftene fortelle hvordan de jobber. Pål Smits i Lindum AS skal gi en statusrapport om digitale verktøy for bærekraft, mens Even Husby i Bergen Havn skal snakke om hvordan digitalt samarbeid mellom havner reduserer utslipp fra skip.
– Underveis i læringsreisen blir det webinarer der man får høre fra eksperter, kan stille spørsmål, og få konkrete tips til hvordan du kan arbeide på best mulig måte, sier Sigri Sevaldsen.

Les mer om

Digitale læringsreiser

Sammen med DigitalNorway tilbyr Samfunnsbedriftene gratis digital kompetansepåfyll til ansatte og virksomheter gjennom fire ulike læringsreiser. Tilbudet er gratis for Samfunnsbedriftenes medlemmer, og her vil du få viktig digital grunnkompetanse som kan hjelpe deg i din arbeidshverdag.
Læringsreiser er kursrekker som går over en til to uker, der du og ansatte i din bedrift får tilgang til læringsverktøy som styrker og forbedrer den enkelte ansattes digitale kompetanse.
Den første læringsreisen ble holdt i høst, og "Bærekraft og digitalisering" er den tredje i en serie på fire læringsreiser.

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern