Søk

Ny seniorrådgiver for brann og redning:

Camilla Loe-Dahl starter i Samfunnsbedriftene

Portrett av Camilla Loe-Dahl.
Camilla Loe-Dahl startet som interessepolitisk rådgiver i Samfunnsbedriftene Brann og redning 13. februar. Foto: Jill Johannessen
|
Publisert:
27. februar 2023

En bakgrunn som både brannkonstabel og jurist kommer godt med når man skal utvikle den norske brann- og redningstjenesten de neste årene.

– Jeg ser spesielt fram til samarbeid og kunnskapsdeling med både medlemmer og myndigheter, sier Camilla Loe-Dahl. 13 februar startet hun som interessepolitisk seniorrådgiver i Samfunnsbedriftene Brann og redning.
– Jeg søkte meg til Samfunnsbedriftene for å få mulighet til å utvikle brann- og redningstjenesten slik at den er rigget for både dagens og morgendagens utfordringer.

Godt rustet

Camilla Loe-Dahl skulle ha de beste forutsetninger. Hun er utdannet befal fra Forsvaret, har båe grunnutdanning og lederutdanning fra Norges Brannskole, og har senere tatt en mastergrad i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo.
Etter snaut seks år i Forsvaret, tilbrakte Loe-Dahl 17 år som brannkonstabel ved Asker og Bærum brannvesen, hvor hun var både brannbilsjåfør, røykdykker og kjemikaliedykker. Hun kommer til Samfunnsbedriftene fra stilling som seniorrådgiver ved Fagseksjon arbeidsgiver i Forsvaret.
­Loe-Dahl er heller ikke fremmed for arbeidsliv som politisk felt. Hun har vært leder av Juristforeningen og fellestillitsvalgt for Akademikerne i Asker kommune, samt nestleder i Fagforbundet Asker og Bærum brannkorpsforening (BKF). Hun har også erfaring med både kollektiv og individuell arbeidsrett i stilling som juridisk rådgiver i Asker kommune.

Stortingsmelding og fagutdanning

– Den første tiden er det nok ny stortingsmelding for brann og redning som blir den viktigste oppgaven, ved siden av arbeid med bærekraft og mangfold. På litt lengre sikt vil nok også oppfølgingen av den nye fagskoleutdanningen for brann og redning bli viktig, sier Loe-Dahl.
Det er et snaut år siden justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl la ned grunnsteinen til den nye fagskolen i Tjeldsund kommune utenfor Harstad, og det er bare tre uker siden vi fikk ny brann- og redningsskoleforskrift. Etter planen skal de første studentene starte på skolen i 2024, og da skal den nye stortingsmeldingen om brann- og redningstjenesten ha vært klar en stund allerede.
Direktør Øistein Gjølberg Karlsen er strålende fornøyd med å ha fått Camilla Loe-Dahl med på laget nå som de store begivenhetene står i kø på brann- og redningsområdet.
– Camilla vil med sin bakgrunn være en stor ressurs for utviklingen av brann og redning i Samfunnsbedriftene. Den viktigste jobben er å bli kjent med medlemmene våre og de utfordringene de har. Så mange av brann- og redningstjenestene kan se fram til besøk den nærmeste tiden, sier Karlsen.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern