Søk

Didrik Greve Økland er vår nyansatte advokat

Bilde av Didrik Greve Økland.
Didrik Greve Økland har startet som advokat i Samfunnsbedriftenes Advokattjenester. Foto: Jill Johannessen
|
Publisert:
15. september 2021

- Her sitter jeg med flinke folk som deler erfaringer. Jeg ser frem til å jobbe for medlemmenes sak, sier Samfunnsbedriftenes nye advokat Didrik Greve Økland.

- Å få jobbe i skjæringspunktet mellom politikk og jus passer meg godt. Og fra min siste jobb i TMF Group har jeg erfaring fra deler av jusen som traff godt med Samfunnsbedriftene – blant annet selskapsretten og konkurranseretten, sier Greve Økland.
- Jeg likte dessuten forvaltningsretten på studiet og var ofte borte i offentlighetsspørsmål da jeg under studiene jobbet for Bergen fengsel.
Med sin base i Amsterdam er TMF Group et multinasjonalt firma som leverer ulike tjenester til selskaper. I Norge er de særlig store innen olje og energi. - Det var ganske annerledes at alt foregikk på engelsk. Dessuten krevde covid-19 nye tekniske løsninger for det praktiske styrearbeidet og formalitetene som hører med slikt arbeid.
- Her fikk jeg nyttig kunnskap og innblikk i hva som er viktig for store multinasjonale selskaper – til de mer lokale selskaper. Jeg tror alt dette er en nyttig erfaring å ha med seg når jeg nå skal jobbe for bedrifter som leverer samfunnskritiske tjenester rundt omkring i landet.
Greve Økland har også erfaring fra et advokatfirma i Bergen. - Her hadde jeg full klientportefølje med komplekse saker. Det omhandlet alt fra NAV-saker til erstatning samt arv- og familiesaker. Jeg fikk tidlig gå i retten og praktisere prosess på flere ulike nivå.
- Jeg var blant annet i fylkesnemnda, tingretten, forliksrådet og lagmannsretten, noe som ga god prosesserfaring. I tillegg forutsatte tiden her at jeg utviklet min kommersielle teft.

Måtte se menneskene bak

Det var erfaringen som betjent i ungdomsfengsel under jusstudiene som gjorde at Greve Økland i sin tid begynte som jurist i kriminalomsorgen, Bergen fengsel.
- Her behandlet jeg blant annet vedtak knyttet til prøveløslatelser, overføringer mellom høysikkerhet til lavere sikkerhetsfengsler og permisjoner. Som ledd i saksbehandlingen snakket jeg også mye med folk i apparatet rundt, som sosionomer, psykologer, fengselsbetjenter og de innsatte selv. Man måtte se menneskene bak søknaden, og forstå hele bildet, før man tok en avgjørelse.
- Uten sammenligning forøvrig mener jeg det er svært viktig at man gjør nettopp dette – ser menneskene bak de som ønsker en endring, og få satt saken i perspektiv, før man tar et standpunkt. Her i Samfunnsbedfriftene opplever jeg at vi er flinke på dette.
- Og så er det svært spennende at man får «spille på alle tangentene» når man står i kryssilden mellom jus og politikk.

Bergenser i Oslomarka

I helgene er den engasjerte bergenseren ofte å finne i Marka som omgir Oslo, der han liker å gå tur. Han setter pris på en god treningsøkt og om vinteren finner han gjerne frem skiene. Ellers står det å hygge seg med samboer og venner høyt i kurs.
- Det å være sosial gir stor glede i livet. Under studietiden på Lillehammer var jeg med på å grunnlegge Jusforeningen sosial, som etter hvert ble det sosiale limet som studentene hadde manglet frem til da.
Den nye advokaten er også svært filminteressert. - Hvis jeg av alle de gode filmene som er laget må velge én yndlingsfilm, så tror jeg det må bli «Gladiator», sier han med et smil.
Vi tenker at dette valget lover svært godt med tanke på den fremtidige kampinnsatsen på vegne av våre medlemmer.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern