Søk

Medlemsundersøkelsen 2021

– En stor tillitserklæring

Øivind Brevik i halvfigur.
FORNØYD: Administrerende direktør Øivind Brevik i Samfunnsbedriftene er veldig fornøyd med tilbakemelding fra medlemmene. Medlemsundersøkelsen viser at over 84 prosent er fornøyde med medlemskapet. Foto: Jill Johannessen
|
Publisert:
21. desember 2021

84,3 prosent av medlemmene er ganske eller svært godt fornøyde med medlemskapet i Samfunnsbedriftene – en økning på 2,2 prosentpoeng fra 2020.– Dette er en stor tillitserklæring som gir ekstra energi til å gjøre en enda bedre jobb for medlemmene.

Det sier administrerende direktør Øivind Brevik i Samfunnsbedriftene. I løpet av november har medlemmene svart på hvor tilfredse de er med medlemskapet, og hvilke områder hvor det er behov for mer innsats.
84,3 prosent svarer at de totalt sett er ganske eller svært godt fornøyde med medlemskapet. 14 prosent er nøytrale, mens bare 1,1 prosent er litt misfornøyde.
Figur fra medlemsundersøkelsen 2021.
TILFREDSHET: 84,3 prosent av medlemmene er ganske eller svært godt fornøyde med medlemskapet i Samfunnsbedriftene.
– Da vi fikk de gode tallene i 2020 følte vi nesten at taket var nådd, og at det bare kunne gå nedover. Derfor er vi svært godt fornøyde med at vi derimot øker andelen fornøyde medlemmer med 2,2 prosentpoeng, sier Brevik.

Når fram – får svar

I undersøkelsen blir medlemmene også spurt om hvor fornøyde de er med tilgjengelighet og responstid når de tar kontakt med Samfunnsbedriftene. Her øker andelen fornøyde med hele 4,4 prosentpoeng fra 82,6 prosent i 2020 til 87,0 prosent i 2021.
– Vi trodde vel at 2021 skulle bli et litt mer normalt år enn 2020, men så har det vist seg at koronapandemien har vært veldig fremtredende også det siste året. Derfor er det svært oppløftende at medlemmene er fornøyde også gjennom en så vanskelig periode som det vi har lagt bak oss, sier Brevik.
Figur fra medlemsundersøkelsen 2021.
TILGJENGELIG: 87 prosent av medlemmene er ganske eller svært godt fornøyde med tilgjengelighet og responstid når de tar kontakt med Samfunnsbedriftene.
Det er en del variasjon mellom medlemmene, blant annet avhengig av bransje og størrelse.
– Men det overordnede bildet er at alle medlemsgrupper er fornøyde med medlemskapet. Det er spesielt hyggelig at de minste medlemmene med færre enn 10 ansatte øker i tilfredshet. Dette er medlemmer som ofte er vanskelige å nå ut til, sier Brevik.

Bærekraft og samfunnsansvar

I fjor svarte medlemmene at arbeidsliv og digitalisering var de viktigste sakene som Samfunnsbedriftene burde jobbe mer med.
– Koronapandemien med permitteringer, usikker økonomi og mange nye regler og utfordringer er nok årsaken til at arbeidsliv kom såpass høyt i fjor. Digitalisering har ligget høyt også tidligere, så vi valgte å inngå et samarbeid med Digital Norway for å øke den digitale grunnkompetansen hos medlemmene. Fra i høst har flere hundre deltatt på digitale læringsreiser, og flere skal være med til vinteren, sier Brevik.
I 2021 trekker medlemmene spesielt fram samfunnsansvar (55,4 prosent) og bærekraft (50,3 prosent) som de viktigste sakene.
– På samme måte som vi svarte på medlemmenes ønske om mer digitalisering i år, kommer vi til å følge opp medlemmenes ønske om mer fokus på samfunnsansvar og bærekraft i 2022.

Viktige innspill

Selv om de fleste medlemmene er fornøyde med medlemskapet, gir undersøkelsen også viktige innspill til hva som kan gjøres bedre.
– Medlemmene svarer at arbeidsgiverservice, advokattjenester og tariff er svært viktige områder for dem, og det er veldig hyggelig at de samtidig mener at vi gjør en god jobb på disse områdene. Men det er alltid noen som mener at ting kan gjøres bedre, og vi går nå nøye gjennom undersøkelsen for å finne forbedringsområder – både for Samfunnsbedriftene som helhet og for hver enkelt bransje.
– Fornøyde medlemmer gir selvsagt god selvtillit inn i julefeiringen, men det viktigste med denne undersøkelsen er naturligvis å finne ut hvordan vi kan gjøre en enda bedre jobb for våre medlemmer, sier Brevik.

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Sosialemedier
Linkedin
Gå til toppen
Personvern