Søk

Ny digital kursrekke – høsten 2023

Er du i startgropen på bærekraft eller kjenner på ansvaret som leder?

Deltagerne var godt fornøyd med utbytte av Kom i gang med bærekraftskurset, som Samfunnsbedriftene arrangerte for første gang våren 2023.
|
Publisert:
19. juni 2023

I september kan du delta på vår nye digitale kursrekke i bærekraft, enten du trenger et puff for å komme i gang med å jobbe helhetlig med bærekraft, sitter i ledergruppen eller styret, eller kanskje du skal i gang med rapportering.

Denne gangen blir alle kursene digitale (live) med Ole Sverre Spigseth som kursholder. Han får veldig gode tilbakemeldinger fra medlemmer som deltok på den første kursrekken i våres.
I vår deltok om lag 50 personer fra medlemsbedriftene på tilsvarende kursrekke i bærekraft.
Tilbakemeldingene vi har fått fra deltagerne, er at de var svært fornøyde med opplegget og kursholder. De gav uttrykk for stort faglig utbytte og satte pris på gruppediskusjonene. Positivt også å treffe folk fra ulike bransjer og lære av hverandre, forteller Jill Johannessen, fagsjef for bærekraft i Samfunnsbedriftene.
«God dialog mellom deltagere og deltagere og foredragsholder. Lærerikt på alle måter!», deltager på kurset Kom i gang med bærekraft.
Vi har valgt å begrense antallet deltakere til 12 på de digitale kursene for å sikre god dialog mellom kursholder og deltagere og erfaringsutveksling blant deltagerne. Dette ser vi ut til å ha lykkes godt med, sier Johannessen. En av deltagerne uttrykte følgende:
«Skapte engasjement og variasjon ved god bruk av grupperomsdiskusjoner. Veldig kunnskapsrik foredragsholder», deltager på kurset i bærekraftsrapportering.
Kursene kan tas uavhengig av hverandre eller som en serie. Kursene strekker seg over 3-3,5 timer og leveres digitalt via Teams. Deltagerne får tilgang til en mappe i etterkant med kursmateriell og anledning til å stille spørsmål til kursholder i etterkant.

Kom i gang med bærekraft torsdag 14 september

«Kom i gang med bærekraft» kurset gir en praktisk innføring i hvordan du kan jobbe systematisk og strategisk med bærekraft i din virksomhet. Du får en innføring i hvordan du kan bruke FNs bærekraftsmål i arbeidet med å gi samfunnsansvar en helhetlig og operativ ramme, samt metoder for identifisering og prioritering av tema.
Les mer og påmelding her
Les mer og meld deg på her

Bærekraft i ledergruppen og styrerommet torsdag 21 september

Kurset «Bærekraft i ledergruppen og styrerommet» retter seg mot ledere i samfunnsbedrifter som ønsker å bidra til at virksomhetene jobber proaktivt med strategi, bærekraft, innovasjon og omstilling.
- Kurset gir deg som leder eller styremedlem innsikt i ditt ansvar for hvordan sikre at virksomheten har tilstrekkelig fokus på bærekraft og samtidig at det skal være økonomisk bærekraftig å levere samfunnsoppdraget, sier kursleder Ole Sverre Spigseth.
Les mer og påmeldinger her
Les mer og meld deg på her

Bærekraftsrapportering torsdag 28. september

Kurset «Bærekraftsrapportering for samfunnsbedrifter» gir deg oversikt over rammeverk, standarder og metoder som finnes innen rapportering av bærekraft og inspirasjon til å komme i gang med rapporteringen i egen virksomhet.
- Vi vil gå igjennom bærekraftsrapporten steg for steg, og du får en innføring i viktige prinsipper for rapportering. Vi ser på nåværende og forventede krav fra EU, deriblant en ny europeisk rapportering standard ESRS (European Sustainability Reporting Standards), som forventes vedtatt medio 2023, sier Spigseth.
Les mer og påmelding her
Les mer og meld deg på her

Les mer om

Hold deg oppdatert!

Meld deg på våre nyhetsbrev for å motta siste nytt om politikk, arbeidsliv, juss og møteplasser.
© 2022 Samfunnsbedriftene.
Fakturaadresse
EHF:
Samfunnsbedriftene er registrert i ELMA-registeret med organisasjonsnummer 912868222.
Vi ønsker fortrinnsvis å motta fakturaer i EHF-format.
Dersom dette ikke er mulig, benyttes e-post til følgende adresse: samfb@faktura.poweroffice.net
Besøksadresse
Haakon VIIs gate 9
0161 Oslo
Postadresse
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo
Org.nr 912868222
E-postadresse
post@samfunnsbedriftene.no
Gå til toppen
Personvern